Zestiende editie Rijnweek start succesvol

Geplaatst op: 7 juli 2013

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

De opening van de zestiende editie van de Rijnweek is gisteren een groot succes geworden. De Veerwei stond vol met een enthousiast publiek voor de optredens van Frans Bauer, Frans Duijts, Henk Dissel, Leonie Meijer en Vinzzent.

Het Rhenense festival is gewend om groots te beginnen en dat werd gisteren nog eens onderstreept. De motortoertocht startte gisterochtend met 250 deelnemers. De route liep richting het oosten van het land en iedereen loofde wederom de organisatie en de mooie route waar dit jaar voor gekozen werd.

Eer aan Vinzzent

’s Avonds bleek weer dat Rhenen en omstreken de weg naar de Veerwei had gevonden. Om iets over achten werd het avondprogramma geopend door presentator Frank mortiers. De eer was aan Vinzzent om als eerste artiest op deze zestiende editie van de feestweek op te treden. Er stond toen al een gezellige groep mensen vlak voor het podium en er kwamen er gaandeweg meer en meer bij. Met veel bekende Nederlandstalige hits wist hij de bezoekers dichter en dichterbij te krijgen.

Leonie Meijer voor het eerst

Na Vinzzent mocht Leonie Meijer haar plaats op het podium innnemen. Het was voor de zangeres voor het eerst dat zij in Rhenen optrad, maar dat was haar zeker niet aan te zien, laat staan te horen. Met bekende covers van onder andere U2 en Robbie Williams begon zij haar optreden, maar later kwamen ook haar eigen Nederlandse hits voorbij.

Drukte bij Frans Duijts

De Veerwei kwam echt goed vol te staan toen het tijd was voor Fans Duijts. Het was al weer een paar jaar geleden dat de sympathieke zanger uit Tiel voor het laatst in Rhenen optrad. Maar dat Frans Rhenen en vooral ook Rhenen Frans niet was vergeten, bleek luid en duidelijk. Al zijn hits werden luidkeels meegezongen en het feest in de Veerwei barstte los. Het was een bijzonder leuke verrassing dat Frans het nummer ‘In Ons Cafe’ nu in duet zong met Henk Dissel.

Bekend terrein voor Henk Dissel

Toen Henk Dissel later daadwerkelijk het stokje van Frans Duijts overnam werd overal in de Veerwei al feest gevierd. Voor Henk Dissel is Rhenen bekend terrein en hij komt er graag. Ook gisteravond was dit duidelijk. Iedereen zong naar hartenlust mee, in afwachting op het slotakkoord.

Geweldig slot door Frans Bauer

Vorig jaar was Frans Bauer een verrassing op de openingsavond en wist het publiek pas op de avond zelf dat hij zou optreden. Nu was het al weken bekend en daardoor hadden veel mensen uit Rhenen en omstreken, maar zeker ook van alle andere hoeken van Nederland, de weg naar de Rhenense veerwei gevonden.

Het lijkt voor Frans altijd alsof hij thuiskomt in Rhenen bij elk optreden van hem. Voor Rhenen maakte hij wederom een uitzondering om in de openlucht op te treden. Ondersteund door de Holland Showband maakte Frans er een feest van dat neerdaalde bij alle bezoekers in de Veerwei en daarbuiten. Volgens Frans zouden er wel 30.000 mensen in en rond de feestlocatie staan en bij vrijwel iedereen kreeg hij de handjes in de lucht, zwaaiend of wapperend.

‘Hart gaat tekeer’

Zoals altijd was er weer veel interactie tussen Frans en het publiek, wat daardoor kreeg waar het voor gekomen was. Zijn hit ‘Heb je even voor mij’ werd letterlijk knallend gestart en leek het einde van de avond in te luiden, maar Frans Bauer bleef nieuwe nummers inzetten, totdat er vlak voor middernacht toch daadwerkelijk een einde kwam aan de eerste avond van Rijnweek 2013 met als laatste nummer ‘Mijn hart gaat zo tekeer’. Zeker was dat dat bij iedere bezoeker ook het geval was. De openingsavond van de zestiende editie werd daardoor een groot succes, die zeker vastgehouden gaat worden voor de rest van de feestweek.

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'