Zeer geslaagde openingsavond met als verrassing Frans Bauer

Geplaatst op: 1 juli 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

De vijftiende editie van de Rijnweek beleefde gisteren een zeer geslaagde openingsavond. Het thema ‘ouderwets gezellig’ werd helemaal recht gedaan met spectaculaire optredens van de Magic Showband, Wendell, Lee Towers en Wolter Kroes en als verrassing voor bezoekers én bestuur van het festival sloot niemand minder dan Frans Bauer de avond af.

Voor deze jubileumeditie had een aantal belangrijke sponsoren waaronder ook hoofdsponsor Aannemingsbedrijf P. Looijen en Zn. B.V. zonder medeweten van het bestuur van de Rijnweek Frans Bauer geregeld om de eerste avond van Rijnweek 2012 af te sluiten.  Het bestuur was volledig verrast en ook alle bezoekers konden deze grote surprise zeer waarderen, zo bleek uit de opkomst.

De avond startte met het optreden van de Magic Showband. Hierna mocht burgemeester van Rhenen, Joost van Oostrum, de bezoekers welkom heten. Hij meldde dat Rhenen een feestelijke week kon verwachten en vertelde al dat er een verrassing gepland stond. Vervolgens nam Hans de Jong van het gelijknamige Totaal Organisatiebureau en verantwoordelijk voor de artiesten het woord toen ook het bestuur van de Rijnweek zich op het podium verzameld had. Hij vertelde dat door de samenwerking van een aantal belangrijke sponsoren, het was gelukt om speciaal voor deze jubileumeditie Frans Bauer de eerste feestavond af te laten sluiten. Het bestuur van de Rijnweek bleek vooraf echt van niets te hebben geweten en voorzitter Henk Knoppert verklaarde blij verrast te zijn met deze surprise act.

Na bekendmaking van de verrassing trad eerst Wendell op waarna misschien wel de bekendste artiest uit de historie van de Rijnweek, Lee Towers, het podium betrad. Lee Touwers was er vijftien jaar geleden bij de eerste editie van de Rhenense feestweek al bij en sindsdien een veelvuldig terugkerende artiest, die de Veerwei altijd vol laat lopen met bezoekers. Dat was ook gisteravond ondanks dat het iets begon te regenen niet anders. Voor menig bezoeker zal het bijzonder zijn geweest toen hij zijn optreden afsloot met Never Walk Alone, wat in voorgaande jaren zo vaak de afsluiting van de avond was. Nu ging het programma echter nog door.

Wolter Kroes trad op en de feestelijke sfeer bij de bezoekers in de Veerwei en iedereen in het sponsorpaviljoen nam grote vormen aan. Deze barstte echt los toen Frans Bauer het podium betrad. In 2008 zorgde hij al voor gigantische drukte in Rhenen en ook nu stond de Veerwei vol met een enthousiast meezingend en meedansend publiek.

Rijnweek 2012 begon daarmee zoals iedereen vooraf al hoopte. Het Rhenense festival was weer ‘ouderwets gezellig’, het familie evenement waar het zo bekend om stond. De komende dagen zal dat vermoedelijk niet minder zijn als de Ouderenmiddag, Rijnpopfestival, Kinderpop, Brugfestival, Hollandse avond, Golden Oldies en de slotavond van zaterdag en daarnaast nog vele activiteiten op het programma staan. Ook deze avonden en middagen zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

 

 

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'