Vrijwilligers belangrijk voor Rijnweek

Geplaatst op: 26 juni 2013

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Niet altijd even belicht, maar zeker niet onbelangrijk zijn de vrijwilligers die tijdens en de week voorafgaande aan de Rijnweek druk zijn. Het bestuur en de andere commissies binnen de Rijnweek waarderen hen enorm, want ook zonder vrijwilligers geen Rijnweek.

Jan ter Burg is met zijn 73 jaar de oudste vrijwilliger. Vanaf het eerste jaar is hij betrokken bij de Rijnweek en regelt hij van alles. “Zestien jaar geleden was de Rijnweek wel anders, met bijvoorbeeld een klein podium, maar het is nog steeds even leuk. De Rijnweek mag nooit meer weggaan, het hoort erbij. We hebben veel meegemaakt, vooral met het weer. Ik heb wel eens tot mijn knieën in de modder gestaan, maar dat heb je er voor over.”

Parkeer en verkeer

Een belangrijk onderdeel tijdens de evenementen gedurende de Rijnweek is het regelen van het verkeer. Gert Norder is al 13 jaar de man die het parkeer en verkeer regelt. “Het is een hoop werk, maar er staat altijd iets waar we trots op zijn. Het is een feest van en voor iedereen waar iedereen in Rhenen eigenlijk zijn steentje aan zou moeten bijdragen. Wij zijn aan het einde altijd moe, maar voldaan en het is altijd jammer als de Rijnweek voorbij is. De Rijnweek is een grote familie en we doen het met z’n allen.”

Familiegevoel

Frans van Doorn is als laatste bij de vrijwilligers gekomen, drie jaar geleden. “Ik kende iemand die hier ook vrijwilliger was en ik vroeg of ik ook mocht helpen. Dat mocht en ik werd gelijk in de Rijnweekfamilie opgenomen. Vooral Rijnpop vind ik bijzonder als je de gehandicapten zo ziet genieten, dat is prachtig. Dan weet je waar het voor doet. Het is daarom belangrijk dat de Rijnweek nog jaren doorgaat.”

De zestiende editie van de Rijnweek wordt gehouden van 6 tot en met 13 juli 2013. De gehele week is het festivalterrein voor iedereen gratis toegankelijk.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'