Vrienden van de Rijnweek

Geplaatst op: 12 juli 2019

Door: Eric van der Sluis

Foto: Saskia Zeller

Op de woensdag avond was het tijd voor de vrienden van de Rijnweek. De dubbelzinnige naam heeft allereerst betrekking op de trouwe fanschare die de Rijnweek rijk is, maar ook op de top artiesten die wij jaar in jaar uit mogen verwelkomen op de Veerwei.

Een goed voorbeeld hiervan is Jeroen van der Boom. De echte topper stond dit jaar voor de veertiende keer op de Rijnweek en geeft aan het inmiddels te zien als thuiskomen: “De Rijnweek is het begin en altijd goed. Veel bekende gezichten. Het voelt als familie.”

De 47-jarige geboren Nijmegenaar was wederom een groot succes en kijkt terug op een naar eigen zeggen geweldige avond: “Geweldig dat er zoveel mensen waren ondanks de regen. Ik ben een dik uur losgegaan, Rhenen is altijd top.” Voor de liefhebbers van Jeroen van der Boom is er goed nieuws: “Als het aan mij ligt sta ik hier volgend jaar gewoon weer.”

Een andere goede vriend van de Rijnweek is Jannes. De volkszanger stond deze editie maar liefst twee keer op de Veerwei en heeft een fanclub waar menig artiest jaloers op zal zijn. Al ver voordat de poorten naar de Veerwei geopend waren stond er een groep bloedfanatieke Jannes fans die zeker wilden zijn van een plekje vooraan bij het podium. Uiteindelijk zorgde Jannes voor een optreden met een lach en een traan. Geen enkele artiest krijgt het voor elkaar om een publiek binnen tien minuten zowel te ontroeren als een polonaise te laten lopen.

De avond werd op spectaculaire wijze afgesloten door ‘The Dirty Daddies’. De in 2012 opgerichte coverband zette de Veerwei letterlijk in vuur en vlam en drukte een flinke stempel op een heet avondje Rijnweek. Saillant detail met betrekking tot de zeven heren is dat er slechts eentje daadwerkelijk vader is en de rest nog even moet wachten voordat ze de naam daadwerkelijk eer aan doen.

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'