Volledig programma Rijnweek 2012 bekend

Geplaatst op: 25 juni 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – Het volledige programma van Rijnweek 2012 met alle artiesten en activiteiten is bekend. Onder het motto ‘ouderwets gezellig’ is het festival dat mede mogelijk wordt gemaakt door hoofdsponsor Aannemingsbedrijf P. Looijen en Zn B.V. de hele week gratis toegankelijk voor iedereen. Deze vijftiende editie van de Rhenense feestweek wordt gehouden van 30 juni tot en met 7 juli 2012 in de Veerwei in Rhenen.

Op zaterdag 30 juni start de Rijnweek met in de ochtend de Motortoertocht met een record aantal deelnemers. ’s Avonds barst de eerste avond los met vanaf 20.00 uur optredens van Wendell, Magic Showband, Lee Towers en Wolter Kroes.

Op zondagochtend 1 juli wordt om 11.00 uur de oecumenische viering gehouden in het sponsorpaviljoen. Het thema is dit jaar ‘verliezen en winnen’, vanwege de sportieve zomer met het EK voetbal, Tour de France en Olympische Spelen.

Maandagmiddag 2 juli gaat de Rijnweek om 13.30 uur verder met de Ouderenmiddag met optredens van de Poortzangers, Ricardo’s Magic Show en Willeke Alberti. Vanwege de grote belangstelling kunnen bezoekers hiervoor gratis kaarten ophalen bij het VVV in Rhenen.

Dinsdag 3 juli is de traditionele middag met het Rijnpopfestival speciaal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, maar voor iedereen toegankelijk. Vanaf 13.00 uur kan het publiek genieten van Mulder & Mulder, Wesley Boes, Alpenzusjes, Zware Jongens en Robby Ronalds.

De woensdag van 4 juli belooft een gezellige, volle dag te worden. ’s Middags om 13.00 uur wordt het Kinderpopfestival gehouden met Starz, Kapitein Blauwbaard en Ralph Mackenbach. ’s Avonds wordt vanaf 20.00 uur het Brugfestival gehouden met Kees Kraayenoord, Fabian Willems en Pearl Jozefzoon.

Donderdagavond 5 juli wordt een gezellige meezingavond vol Nederlandstalige muziek, die zeker druk bezocht gaat worden. Vanaf 20.00 uur treden Mulder & Mulder, René Schuurmans, Lawineboys, Feestteam, Jannes en Ronnie Ruysdael, bekend van De Sjonnies, op.

Op vrijdagavond 6 juli wordt het een swingende avond met muziek onder de naam Goud van Oud. De optredens op deze avond zijn van Toni Macaroni, The Fortunes en Swinging Soul Machine.

De slotdag van zaterdag 7 juli belooft een spectaculaire afsluiting van Rijnweek 2012 te worden. Op het podium staan Stephan Geusebroek Band, Dewi, Berget Lewis, Brandi Russell, Jeroen van der Boom en Xander de Buisonjé. De avond wordt afgesloten met een schitterend vuurwerk.

Verspreid over de week worden er hiernaast meerdere activiteiten georganiseerd zoals het varen in power- en ribboten, Golfen over de Rijn en de zeskamp. De kermis is met uitzondering van de zondag geopend van vrijdag 29 juni tot en met zaterdag 7 juli.

De Rijnweek 2012 belooft op deze manier weer een evenement voor de hele familie te worden. Voor bezoekers van buiten Rhenen zijn parkeervoorzieningen getroffen waar gratis geparkeerd kan worden en iedereen met pendelbussen gratis van en naar het festivalterrein vervoerd wordt. Op alle dagen tijdens de Rijnweek is de Veerwei voor iedereen gratis toegankelijk.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'