‘Verliezen en winnen’ bij oecumenische viering

Geplaatst op: 1 juli 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Op zondagochtend 1 juli werd voor de negende keer de traditionele oecumenische viering gehouden in het sponsorpaviljoen op de Veerwei tijdens Rijnweek 2012. Deze sportieve viering met het thema ‘verliezen en winnen’ trok meer dan 300 belangstellenden.

Vanochtend werd in het sponsorpaviljoen de oecumenische viering gehouden door de Raad van kerken Rhenen-Kesteren, bestaande uit de vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB, R.K. geloofsgemeenschap St. Cunera, de protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk, de protestantse wijkgemeente Rond de Cunerakerk en de protestantse gemeente De Voorhof uit Kesteren. Samen met de voorgangers dominee Ton van Vliet en pastor Guido Dieteren en ondersteund door muziekvereniging Ons Genoegen en het koor Kurios werd de link tussen het verliezen en winnen in  sport en daarbuiten gelegd met het geloof en de Bijbel.

Het thema ‘verliezen en winnen’ was gekozen vanwege de sportieve zomer van 2012 met het Europees Kampioenschap voetbal, tennis op Wimbledon, de Tour de France en de Olympische Spelen in Londen. Na afloop was er voor iedereen gelegenheid om over de dienst na te praten onder het genot van koffie, thee en limonade en de bekende Grebbebrokken van bakkerij Van Toor.

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'