Veel variatie in line-up Rijnweek Rhenen

Geplaatst op: 5 mei 2017

Door: Veenendaalse Krant - Feike Klomp

Foto: Saskia Zeller

RHENEN De vele artiesten die de 20ste editie van de Rijnweek Rhenen van 1 tot en met 8 juli muzikaal kleur gaan geven zijn bekend. De organisatie is trots op de line-up dat zich kenmerkt door variatie, voor ieder wat wils. De voetjes van jong en oud kunnen straks van de vloer. ,,Wij zijn blij met een groot aantal artiesten die inmiddels ‘kind aan huis’ zijn, maar er zijn ook nieuwe talenten gecontracteerd”, laat Maarten van Steenbergen namens de pr-commissie weten.

De jubileumeditie krijgt zaterdag 1 juli een aftrap om van te smullen. ,,Dan begroeten we artiesten die al vaker bij ons op het podium stonden. Van Lee Towers, Glennis Grace, Wolter Kroes, Ruth Jacott, Frans Bauer, New Timeless tot René Froger en The Frogettes. Onder begeleiding van de Marcel Fisser Band. Deze artiesten passen perfect in het karakter van 20 jaar Rijnweek Rhenen.” DJ Jarnoo staat deze hele week overigens garant voor de muziek ’tussendoor’ en praat het geheel aan elkaar.

JANNES De Ouderenmiddag op maandag wordt opgeluisterd door Jannes, de Havenzangers, Marlane en zangkoor Oud, Bruin en Jong Belegen. ,,Deze middag vindt plaats in het gastenpaviljoen waar zeker 600 ouderen gaan genieten van een gezellige middag.”

RIJNPOP De dag erop is het Rijnpop. Vanwege het feestelijke karakter van de Rijnweek een speciale editie. ,,De Toppers van Oranje staan samen met RadioNL garant voor een keur aan 40 artiesten zoals: Jannes, Vinzzent, Dennie Christian, René Schuurmans en ook Zideris-bewoner en zanger Thomas Oudshoorn.”

TIROLERAVOND Dinsdagavond staat de Tiroleravond in de schijnwerpers. Van DJ Timmie, de Alpenzusjes, Die Tolle Leute tot de Egerländerkapel uit Ede. Van Steenbergen: ,,Er is die avond ook een prijs te winnen. De beste in Tiroler outfit geklede man of vrouw krijgt een achtdaagse reis naar Oostenrijk aangeboden.” Deze avond is besloten in het Gastenpaviljoen. Uiteraard is iedereen welkom. De entree is 10 euro, inclusief de eerste pul bier. Kaarten te koop via de website.

VAN HOUSE TOT STRAUSS Woensdag staat het thema ‘van House tot Strauss’ centraal.

,,De Heverband staat deze avond op het podium, gevolgd door de prachtige dames van Loudgarden en Exclusive Strings brengen de feestvierders met hun beats en violen vast in vervoering. De avond zal een zinderend slot kennen met een optreden van Di-rect. De line-up van het Dance Event van donderdag: Rhenenaar DJ Jean, Ruben Vitalis en DJ Chuckie.” De Hollandse Avond op de voorlaatste dag van de Rijnweek wordt een groot feest, dat staat nu al vast. ,,Ga maar na als je naar het lijstje kijkt: Havenzangers, Gebroeders Ko, Stef Ekkel, René Schuurmans, Jeroen van der Boom met band en een special guest die we later bekend gaan maken.”

SLOTAVOND De apotheose van de 20e Rijnweek Rhenen op zaterdag 8 juli is er, als het aan de organisatie ligt, eentje om in te lijsten. De organisatie is nog drukdoende enkele grote namen aan de line-up toe te voegen. De nu al bekende en aansprekende artiesten zijn Gerard Joling met Marcel Fisser band en de Dirty Daddies. Deze komen voor het tweede jaar op rij. Zij knallen editie 2017 op geheel eigen wijze uit.”

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'