Twee Koninklijke onderscheidingen voor vrijwilligers van de Rijnweek

Geplaatst op: 24 april 2020

Door: gemeente Rhenen

Foto: -

Burgemeester Hans van der Pas heeft vandaag (vrijdag 24 april) aan vijf inwoners van de gemeente Rhenen verteld dat zij een Koninklijke onderscheiding krijgen. De burgemeester heeft deze ochtend telefonisch contact opgenomen met de personen die dit jaar een lintje krijgen. De versierselen die bij de onderscheiding horen, worden op een later moment dit jaar uitgereikt. De gezamenlijke viering in het Huis van de gemeente is dit jaar niet door gegaan. Dit heeft te maken met de maatregelen die nu gelden in verband met het corona virus.

Frans van Doorn

De heer Frans van Doorn (1966) is al jaren een graag geziene vrijwilliger bij het Cultuurplatform Rhenen. Samen met zijn vaste ‘vrijwilligers-collega’ en goede vriend de heer Gert Norder vormt hij een geolied team. Ook de Stichting van Berg tot Berg race heeft veel aan de vrijwillige inspanningen van de heer Van Doorn te danken. Hij helpt bij het plaatsen en opruimen van materialen en ontving namens de Stichting de deelnemers en bezoekers. Daarnaast is hij als vrijwilliger bij Zideris betrokken. Hij is bij bijna alle evenementen van Zideris betrokken. Van de kersttocht tot Carnaval en Rijnpop Zideris tot Truckerdag en Sinterklaas. Voor de Rijnweek in Rhenen is hij altijd bereid om alle voorkomende en noodzakelijke werkzaamheden uit te voeren. Voor hem geldt dat vrijwilligheid zeker geen vrijblijvendheid betekent.

Gert Norder

De heer Gert Norder (1965) is al jaren een gewaardeerde vrijwilliger bij het Cultuurplatform Rhenen. Met veel enthousiasme zet hij zich keer op keer van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds in voor deze organisatie. Samen met zijn vaste ‘vrijwilligers-collega’ en goede vriend de heer Frans van Doorn vormt hij een goed lopend team. Bij de Stichting van Berg tot Berg is hij al jaren als vrijwilliger actief en mede dankzij zijn inzet genieten duizenden sporters van deelname aan een Bergrace Event. De Cuneradag kan ook altijd op zijn hulp rekenen. Hij zorgt ervoor dat deelnemers en bezoeker elk jaar op een mooie de dag kunnen terugkijken. Bij Zideris is hij al jaren een bekend gezicht. De cliënten van Zideris zijn afhankelijk van vrijwilligers als de heer Norder om deel te nemen aan de maatschappij. Bij de Rijnweek in Rhenen heeft hij zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de bevolking van Rhenen. Hij heeft zich ontwikkeld tot een ‘specialist’ vrijwilliger voor verkeers- en vervoerszaken.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'