Thomas grote ster op ‘zijn’ Rijnpop

Geplaatst op: 3 juni 2018

Door: Eric van der Sluis

Foto: Lara van Gelderen

Zanger Thomas is de grote naam op het Rijnpop Festival op dinsdag 3 juli 2018. Vorig jaar trad hij voor het eerst op het festival speciaal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking op en dit jaar is hij terug. Voor zijn eigen publiek.

Thomas Oudshoorn stond in 2017 voor het eerst op een groot podium en nog wel op Rijnpop. Thomas is zelf cliënt van Zideris Mijdrecht en kent het publiek van de Rijnweek. “Vorig jaar vond ik het erg spannend,” vertelt Thomas.

Groot succes ondanks emoties

Net voordat hij op moest treden, zag hij zijn opa en oma tussen het publiek staan met een groot bord waar zijn naam op stond. “Ik werd toen zo emotioneel, dat ik niet zeker wist of ik nog wel op kon treden.” Emoties overmanden hem en net als zijn opa en oma in het publiek moest hij huilen van geluk. Zijn optreden werd echter een groot succes en het publiek zong al zijn nummers luidkeels mee. Zijn naam werd gescandeerd en het publiek riep ‘we want more’.

Nog groter feest

Dit jaar belooft zijn optreden dan ook een nog groter feest te worden met onder andere een Amsterdamse medley. Omdat Thomas nu wat gewend is, verwacht hij dat hij zijn publiek nog meer mee kan laten doen met zijn optreden. Hij bereidt zich al het hele jaar op zijn optreden op de Rijnweek voor. Hij werkt er gemiddeld drie weken aan om een liedje uit z’n hoofd te leren. Thomas: “Door de muziek die ik zing kan ik mijn emoties daar in leggen en ik hoop dat mijn publiek dat voelt.”

Rijnpop 2018 wordt gehouden van 11.00 tot 15.00 uur op dinsdag 3 juli 2018. Naast Thomas treden  de Havenzangers, Stef Ekkel, Jelle B, Ronnie Ruijsdael en Marianne Weber op.

Foto; links Joost Meijs directeur Zideris, midden Thomas Oudshoorn, rechts Henk Knoppert voorzitter Rijnweek

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'