Rijnweek

‘Stromend Water’ bij oecumenische viering

Geplaatst op: 10 juni 2018

Door: Jesse Schmitz

Foto: Saskia Zeller

De oecumenische viering op zondag 1 juli tijdens de Rijnweek heeft dit jaar als thema ‘Stromend Water’. De viering is ieder jaar weer een bijzondere samenkomst tussen katholiek, protestant, anders gelovigen en niet-gelovigen.

‘De Rijn stroomt naar de zee, maar waar komt ze vandaan? Wat zijn haar bronnen? En wat zijn eigenlijk onze bronnen? Wat geeft ons inspiratie’. Het zijn deze vragen en nog veel meer die op zondag 1 juli 2018 vanaf 11.00 uur aan bod komen tijdens de oecumenische viering.

Gastvrij, open, feestelijk

De Rijnweekviering wordt volgens de organisatie weer een gastvrij, open en vooral feestelijk gebeuren voor zowel trouwe kerkgangers als bezoekers die weinig tot geen binding met kerk en geloof hebben. Iedereen is zoals altijd welkom tijdens deze samenkomst.

De oecumenische viering wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Rhenen-Kesteren. De voorgangers zijn dominee Ton van Vliet en pastor Guido Dieteren en de muzikale invulling wordt verzorgd door de Rhenense muziekvereniging Ons Genoegen en het koor Inspiration (‘van gospel tot Coldplay’) uit Vianen. De viering vindt plaats in het gastenpaviljoen op het Rijnweekterrein in de Veerwei in Rhenen.

 

 

 

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'