Sponsors zijn de motor van de Rijnweek

Geplaatst op: 1 mei 2018

Door: Rijnweek Rhenen

Foto: Saskia Zeller

Eén van de grootste gratis festival van Nederland, de Rijnweek in Rhenen, vindt ook dit jaar weer plaats. Van 30 juni t/m 7 juli staat de Veerwei in Rhenen op zijn kop, dit allemaal door de vele sponsoren van de Rijnweek. Zij dragen dit unieke concept met een maatschappelijk belang een warm hart toe, alleen door deze sponsoren kan de Rijnweek succesvol zijn.

“De sponsorcommissie is één van de eerste commissies die start met de voorbereidingen van de Rijnweek.” vertelt Victor Elings van de Rijnweek sponsorcommissie. De sponsorcommissie zat media november al bij elkaar om de eerste stappen te zetten voor editie 2018. “De motor van de Rijnweek zijn de jarenlange trouwe sponsoren die bereid zijn de Rijnweek opnieuw te sponsoren. Maar uiteraard zijn we continu op zoek naar nieuwe, enthousiaste sponsoren die samen met ons een van de grootste gratis festivals mogelijk willen maken en hier bijzonder veel gezelligheid voor terug krijgen in het sponsorpaviljoen.”

Een uniek concept met maatschappelijk belang
Het is niet voor niets dat veel sponsoren terugkeren bij de Rijnweek, vertelt Victor: “De Rijnweek is simpelweg een uniek concept, een prachtig gratis festival met een maatschappelijke belang gedurende de week, waarin zowel kinderen, ouderen en gehandicapten een geheel verzorgde dag tegemoet zien.” Er zijn naast de Rijnweek van 30 juni t/m 7 juli, speciaal voor sponsoren extra momenten om samen te komen, “Als sponsor start je de Rijnweek een week of twee voor aanvang met de haringparty bij Moeke te Rhenen. Hier wordt symbolisch het eerste vaatje nieuwe haring geveild en bovendien is dit een prachtig netwerkevenement. Niet alleen om te herenigen met oude bekenden maar ook om juist kennis te maken met de nieuwe sponsoren. Na een nieuwe succesvolle Rijnweek sluiten we het seizoen samen met de sponsoren medio september in stijl af.”

Alleen succesvol door haar sponsoren
De Rijnweek heeft haar succes aan de vele sponsoren te danken, alleen hierdoor is het mogelijk om het festival gratis te maken voor alle bezoekers. “De Rijnweek is niet voor niets een evenement dat vorig jaar haar 20e editie vierde. We trekken lokale maar ook minder lokale ondernemers aan die op welke wijze dan ook verbonden zijn aan de Rijnweek,” vertelt Victor. “Juist omdat de Rijnweek zo is gegroeid, trekken we steeds meer ondernemers aan die ook steeds verder van Rhenen vandaan zijn gevestigd. Dit komt door het wij-gevoel dat in het sponsorpaviljoen is ontstaan. Ik merk het zelf al aan de gasten die ik zelf als sponsor heb meegenomen naar de Rijnweek, veelal laaiend enthousiast en geïnteresseerd in een vervolg. Ik merk ook dat vanuit de verschillende branches die in het paviljoen vertegenwoordigd zijn dat er altijd nieuwe verbindingen ontstaan, zowel vriendschappelijk als zakelijk.”

Om de Rijnweek dit jaar weer tot een groot succes te maken zijn er nog sponsors nodig, vertelt Victor ons: “Hoe meer sponsoren zich binden aan de Rijnweek, hoe mooier wij het evenement kunnen opzetten. Het gaat er dan ook niet om hoeveel sponsoren we nog nodig hebben, het gaat erom dat we zo veel mogelijk sponsoren zoeken om het wederom tot een weergaloos succes te kunnen maken. Dit kan namelijk al vanaf twee personen!”

Voor meer informatie over sponsoring: www.rijnweek.nl/sponsor-worden/

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'