‘Sponsoring is een steentje bijdragen aan de maatschappij’

Geplaatst op: 28 mei 2014

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – Het festival de Rijnweek is niets zonder sponsoren. De feestweek is gratis toegankelijk, maar moet wel betaald worden. ‘Zonder sponsoren, geen Rijnweek’ aldus Dick van den Broek van de Sponsorcommisie van de Rijnweek.

Door Marco Geijtenbeek

Dick van den Broek is de man die de sponsors regelt. En hij merkt dat het festival breed gedragen wordt door lokale en regionale bedrijven. ‘We hebben veel sponsors uit de buurt. Wat ik merk is dat ze allemaal vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen denken; bijdragen aan een gratis evenement voor iedereen. Ze willen iets terugdoen voor het sociale leven.’ De Rijnweek bestaat niet alleen uit de feestavonden op vrijdag en zaterdag. Juist de dagprogramma’s zorgen voor dat beetje extra voor mensen die het al moeilijk genoeg hebben: ‘Naast Kinderpop, Rijnpop en de Ouderenmiddag hebben we dit jaar ook het Sterrenfonds Zomerfeest. Een feest voor ernstig zieke kinderen. We zijn heel blij om dat te mogen en kunnen organiseren.’ aldus Dick van den Broek.

Hoofdsponsor

Ook dit jaar is Aannemingsbedrijf Peter Looijen weer hoofdsponsor van het evenement. En voor hem voelt het goed om dit te doen. ‘Het is al het zesde jaar dat we het mogen sponsoren en het blijft geweldig! We willen graag iets terugdoen voor Rhenen en omstreken. En wat kun je dan beter doen, dan een feestje geven!’ aldus Peter Looijen. En dat lukt elk jaar weer. Daar staat de organisatie wel steeds van te kijken: ‘Het bewijst dat het een unieke formule is, die Rijnweek. 17 jaar lang organiseren we het al. En in die jaren zijn er heel veel sponsors die lang blijven plakken, zoals Looijen. Geweldig!’ zegt Dick Bolderman breed glimlachend.

Reünie

Maar wat veel mensen niet weten, is dat de Rijnweek ook begonnen is vanuit die maatschappelijke inslag. ‘We zijn ooit gestart met een gehandicaptenmiddag. Daar konden we alles al gratis aanbieden voor de mensen. Prachtig!’ Na jaren is het uitgegroeid tot het festival wat het nu is. Maar nog steeds met veel bekende gezichten: ‘Het is elk jaar weer een soort reünie. Sponsoren blijven lang plakken. En met z’n allen willen we ervoor zorgen dat het dit jaar ook weer een feestje kan worden. Gratis en voor iedereen!’ eindigt Dick.

Interesse in sponsoring van de Rijnweek? Bel met Dick van den Broek op het nummer 06-22595512.

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'