Spectaculair en waanzinnig RijnKidz Festival

Geplaatst op: 25 mei 2018

Door: Eric van der Sluis

Foto: Laura van Gelderen

De zaterdagmiddag van 7 juli tijdens de Rijnweek wordt hét domein voor kinderen uit de regio en omgeving als ooit tevoren. Het vroegere festival maakt plaats voor het grootste gratis kinderfeest van Nederland, onder de naam RijnKidz Festival.

Het gehele terrein van de Rijnweek wordt volgens de organisatie omgetoverd in een luchtkussenspektakel van ongekende grootte. Daarnaast zijn er onder andere sportactiviteiten, sprookjesprinsessen, optredens door dansscholen, levende reptielen en nog veel meer.

Veel en grote luchtkussens

De Veerwei in Rhenen wordt volledig omgetoverd tot een groots speelveld dat vol zal staan met lucht- en springkussens met een mega stormbaan voor kinderen om te rennen, springen en te klauteren. RijnKidz Festival claimt hiermee het grootste gratis luchtkussen festival van Nederland. “De organisatie heeft meer dan haar uiterste best gedaan om de leukste én grootste luchtkussens naar de Veerwei te halen,” vertelt medeorganisator Claudia Vinkenborg. “Het wordt een uniek festival waarin kinderen zelf de hoofdrol spelen.” Naast het enorme aantal luchtkussens zijn er veel zomerse sportactiviteiten zoals beachvolleybal, een pannaveld en klimtoestellen.

Dansspektakel

Dit jaar zijn er geen artiesten ingehuurd, de kinderen zijn de artiesten zelf. Ruim 10 dansgroepen met in totaal meer dan honderd kinderen geven een grootschalige en unieke dansshow weg. Caroline de Cristofaro is de presentatrice van deze middag. DianaJansen van dansschool Dansemiek uit Rhenen verzorgt de organisatie hiervan. “Binnen een uurtje hadden we enthousiaste reacties van meerdere dansscholen uit Rhenen en Veenendaal. We werken nu keihard met z’n allen aan de dansshows voor RijnKidz Festival. Het belooft een geweldig spektakel te worden door én voor kinderen uit de hele regio, we hebben er enorm veel zin in. DJ Melvin zal tussen de optredens door zijn muziek laten horen en RijnKidz Festival afsluiten met een kinderdisco.

Prinsessen en superhelden

Speciaal voor RijnKidz Festival komen twee bekende sprookjesprinsessen, Anna en Elsa van Frozen naar Rhenen! Samen met superheld Spider-Man kun je ze ontmoeten, met ze dansen en op de foto.

Levende reptielen

Uniek is dat kinderen tijdens RijnKidz Festival een ‘Freek Vonk’ moment kunnen gaan beleven door oog in oog te staan met levende reptielen. Stichting Herpetofauna, die zich inzet voor deze bijzondere en bedreigde dieren, staan met een stand waarbij kinderen een echte hagedis of slang kunnen zien, zelfs vasthouden of mee op de foto kunnen.

Volgens de organisatie gaat dit evenement met alle waanzinnige activiteiten een middag worden die geen enkel kind uit Rhenen en omgeving wil en mag missen! En beloofd …. Het is absoluut ook leuk voor alle ouders, grootouders en verzorgers. RijnKidz Festival vindt plaats op zaterdag 7 juli van 12.00 tot 17.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'