‘Slotavond Rijnweek zal ik niet snel vergeten’

Geplaatst op: 11 juli 2017

Door: Veenendaalse Krant - Feike Klomp

Foto: Saskia Zeller

RHENEN De twintigste jubileumeditie van Rijnweek Rhenen zit er op. Tegen de 100.000 bezoekers genoten afgelopen week van een divers aanbod. Van activiteiten voor jong en oud tot talloze optredens van artiesten. Namens de pr-commissie blikt Maarten van Steenbergen terug op de Rijnweek.

,,Rijnweek Rhenen is zaterdag afgesloten met een superoptreden van de Dirty Daddies met als beeldend slotakkoord een indrukwekkende lasershow. Het was zo druk dat we op een gegeven moment moesten besluiten geen publiek meer toe te laten. Deze slotavond zal ik niet snel vergeten”, vertelt van Steenbergen, die nu drie jaar actief is voor het ‘grootste gratis festival van Nederland’.

LEE TOWERS In vogelvlucht loopt hij door de dagen van de Rijnweek heen. ,,De kermis is en blijft een aantrekkelijk onderdeel. De attracties, de kleuren, altijd weer een feestje op zich.” De openingsvond was er eentje om in te lijsten, vindt de pr-commissie. ,,Juist vanwege het jubileumkarakter was het optreden van bijvoorbeeld Lee Towers, die de dag ervoor een onderscheiding had gekregen voor zijn hele oeuvre, een koestermomentje. Hij was een van de artiesten van het eerste uur.”

RODE DRAAD Ook de oecumenische kerkdienst van zondag is goed bezocht. ,,Wij vinden dat nog steeds een waardevol onderdeel van de Rijnweek. Juist omdat ontmoeten, verbinden en ontspannen als rode draad centraal staan.”

LINE UP De vooraf, op papier, geweldige line-up, heeft het in de week meer dan waar gemaakt. Frans Bauer, Glennis Grace, Jan Smit, Jeroen van der Boom en Kraantje Pappie hebben de Veerwei keer op keer in feeststemming kunnen brengen.

CD Een van de hoogtepunten voor van Steenbergen was Rijnpop op dinsdag. ,,Het grootste festival voor mensen met een beperking. Wat een energie. Met meer dan 60 bussen uit het gehele land zijn de bezoekers naar Rhenen gekomen. Een logistieke operatie die fantastisch is verlopen. Geweldig was ook het optreden van Thomas Oudshoorn, een cliënt van Zideris Rhenen. Hij heeft zelfs een cd uitgebracht.”

De avond ‘Van House tot Strauss’ was er een met meerdere gezichten. Van elektronische violen tot housebeats. Het optreden van DI-RECT later op de avond ontaardde in een ouderwets ‘Rijnweek’ feest. ,,Het Rijnweek Dance Event op de donderdag had wat te kampen met regenachtig weer. Desondanks bleef er een grote groep liefhebbers staan voor Chuckie, Wildstylez, die op het laatste moment nog werd vergezeld door niemand minder dan Nicky Romero. Vrijdag maakten 23 ballonnen indruk tijdens het luchtballonnenfestival.

MEMORABEL ,,De slotavond was er ook eentje om in te lijsten. Het publiek ging uit zijn dak met de Dirty Daddies en de lasershow was een prachtig cadeau voor 20 jaar Rijnweek. Al met al een memorabele Rijnweek waar we trots op zijn.”

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'