Rijnweek warm en feestelijk van start

Geplaatst op: 9 juli 2015

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Na een lange voorbereiding was het zaterdag zover. De Rijnweek ging van start met ’s morgen de motortoertocht ten behoeve van de Stichting ALS en ’s avonds een sfeervolle openingsavond.

dik

Motortoertocht
Ondanks de hitte meldde vele motorrijders zich al in vroege morgen bij de Westpoort om de prachtige route van 200km te gaan rijden.  Organisator Ronald Sieperman vertelt ,, De motortoertocht is eigenlijk vanuit een hobby begonnen. Aan de eerste tocht deden zeven rijders mee. Nu zijn dat er meer dan tweehonderd. Dat geeft wel aan hoe populair de tocht is. Dit jaar werd er weer voor het goede doel gereden. De toertocht heeft € 2300,– voor de Stichting ALS opgeleverd.

wei

Warmte
De ongekende warmte heeft ervoor gezorgd dat de organisatie van de Rijnweek extra maatregelen heeft genomen. Voor het publiek waren waterpunten waar gratis drinkwater te verkrijgen was.  Ook heeft de organisatie moeten besluiten om de oecumenische dienst te verplaatsen naar de Gedachteniskerk en heeft ze de ouderenmiddag moeten afzeggen. Zij heeft hiermee het advies opgevolgd van de diverse instanties zoals politie, brandweer en GGD.

Ali

Openingsavond
Om 20.00 uur werd de avond geopend door burgemeester Hans van der Pas en kreeg de winnaar van de lezersactie van BDU de prijs, een mooie ballonvaart, uitgereikt. Al gauw werd de muzikale invulling van de avond gestart met een pittig optreden van Luminize. De band van Dik Hout zette nog even extra aan met een bezielende vertolking van een aantal van hun grootste hits. Ondertussen liep de Veerwei behoorlijk vol met enthousiaste bezoekers. De sfeer kwam er echt in door Ali B, die de Veerwei liet deinen op de muziek. De muzikale climax werd door Jeroen van der  Boom voor zijn rekening genomen. Hij bracht een programma waarin meezingers en springers afgewisseld werden met  emotionele ballads, waarbij het publiek de Veerwei sfeervol verlichtte. Het was een feestelijke en sfeervolle a vond zonder incidenten.

Jeroen

Vervolg van de week
Op maandag zullen er hersenen kraken tijdens de pubquiz “Rijnweek Editie” in het sponsorpaviljoen.  Dinsdag staat in het teken van lifestyle tijdens de Feel Good aan de Rijnavond en op woensdag wordt er samen met het Sterrenfonds een middag georganiseerd voor zieke kinderen en hun ouders. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zal het programma weer in het teken staan van muziek. Waarbij dampend wordt afgetrapt met dance-event Go to the Future, gevold door de Hollandse avond op vrijdag en de sluitingsavond op zaterdag.

prog

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'