Rijnweek vrijwilligers hebben er zin in!

Geplaatst op: 15 juni 2011

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – De Rijnweek kan niet bestaan zonder de bijna honderd vrijwilligers die zich ieder jaar weer inzetten om de feestweek tot een succes te maken. Vaak zien ze weinig van de optredende artiesten zelf, maar toch genieten ze van elke avond.

“Iedereen van de Rijnweek vormt een grote familie,” zo omschrijft Jan ter Burg alle medewerkers tijdens de Rijnweek. Ter Burg (71) is de oudste vrijwilliger van de Rijnweek en is er al vanaf de eerste editie bij. Tijdens de vorige edities van de Rijnweek stond hij bekend als de ‘parkeerchef’, tegenwoordig zorgt hij voor de boodschappen.

“Ik ben heel blij dat ik hier bij zit,” vertelt Ter Burg. “Dat heb ik aan het bestuur te danken. Soms zie je elkaar het hele jaar niet, maar als dan die eerste dag voor de Rijnweek komt, zit het weer helemaal goed. Het hoort bij mijn leven. Ik ben vaak het eerst aanwezig en ook als laatste weer weg.”

Ook Bets van Zetten kijkt uit naar de Rijnweek. Tijdens het evenement verzorgt zij de toiletten. “Ik heb weer zin in de Rijnweek. Het is leuk omdat je zoveel verschillende mensen tegekomt, dus ik hoop altijd dat het druk is. Sommige dingen die je op de toiletten tegenkomt zien er niet fijn uit, maar dan zetten we de brandslang erop en is het ook weer weg. We proberen altijd dezelfde avond nog alles weer schoon te maken voor de dag erop.”

Piet Moedt verzorgt hand- en spandiensten voor de Rijnweek. Daarnaast instrueert hij de buschauffeurs op de avonden zelf, die tussen het parkeerterrein bij Ouwehands Dierenpark rijden en het festivalterrein. “We zijn niet alleen druk tijdens de Rijnweek zelf, maar ook de week ervoor met zaken regelen en de opbouw. En als de Rijnweek is afgelopen met de afbraak.”

Volgens Moedt is de Rijnweek een ‘superevenement’. “Volgens mij kan je geen betere artiesten krijgen,” aldus Moedt. “We moeten blij zijn dat dit mogelijk wordt gemaakt door hoofdsponsor P. Looijen en alle andere sponsors. En dit alles voor omgerekend slechts 9 euro per avond als je een passe-partout neemt. Wat de mensen denk ik nog niet goed weten, is dat deze passe-partout ook overdraagbaar is. Dus als je die bijvoorbeeld als gezin koopt, kan op een van de avonden degeen die de artiesten op die avond leuk vindt, en op een andere avond een ander die juist weer meer heeft met die artiesten.”

Alledrie zijn zij er van overtuigd dat Rijnweek 2011 weer een groot succes wordt. “Het gaat altijd goed en er zijn nooit problemen,” aldus Van Zetten. “Het programma is mooi en dus moet het een feest worden. Als vrijwilliger doen wij het niet voor ons zelf, maar voor al die mensen die genieten van de Rijnweek.”

Foto: vlnr: Piet Moedt, Bets van Zetten en Jan ter Burg

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'