Rijnweek voor gehandicapten en kinderen

Geplaatst op: 12 juni 2013

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Mensen met een verstandelijke beperking en alle kinderen uit Rhenen en omstreken hebben ieder jaar een speciale plek binnen de Rijnweek. Speciaal voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking staat het jaarlijks terugkerende Rijnpopfestival op dinsdagmiddag 9 juli gepland. Op woensdag 10 juli is de Veerwei in Rhenen het terrein voor de kinderen.

Even was er sprake dat er misschien helemaal geen Rijnpop dit jaar zou worden gehouden. Gelukkig is het de Stichting Rijnweek toch ook in 2013 weer gelukt om het Rijnpopfestival mede mogelijk te maken. De organisatie draagt mensen met een verstandelijke of lichamelijk beperking een bijzonder warm hart toe en speciaal voor hun is dan ook een passend programma samengesteld.

Frans Duijts tot Zideris Huisband
Op dinsdag 9 juli van 13.00 tot 16.30 uur treden speciaal voor de ongetwijfeld vele enthousiaste bezoekers Frans Duijts, Erik Dikeb, Mulder & Mulder en Henk Dissel op. Verder is het ook bijzonder dat de Zideris huisband op het podium in de Veerwei zal staan.

“Ik denk dat dit programma weer veel mensen gaat trekken,” vertelt Annemiek Witters, een van de organisatoren van Rijnpop. “Dit festival wordt steeds bekender in heel Nederland. De bezoekers waarderen de Nederlandstalige muziek van de artiesten, dus het wordt zeker weer een feestje. Iedereen gaat er een leuke middag van maken”

Kinderpop: Kids 4 Fun en Jeronimo
Woensdagmiddag 10 juli van 13.00 tot 16.00 is de Rijnweek het decor van de kinderen. Tijdens Kinderpop treden deze editie Kids4 Fun en Jeronimo op. Maar de Veerwei staat vol met veel meer leuke activiteiten.

“Er is een springkussen, er worden pakjes drinken en snoep uitgedeeld en de Beestenbus van Ouwehands Dierenpark staat er,” aldus Danielle van den Broek, een van de organisatoren van Kinderpop. “Het wordt zeker een hele gezellige middag die helemaal in het teken van kinderen staat. We gaan er weer een feestje van maken.”

De zestiende editie van de Rijnweek wordt gehouden van 6 tot en met 13 juli 2013. De gehele week is het festivalterrein voor iedereen gratis toegankelijk.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'