Rijnweek vernieuwt met proms-concert

Geplaatst op: 21 februari 2014

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – ,,Het is een prachtig evenement, leuk om daar deel van uit te maken.” Aldus Henk Knoppert, voorzitter van de Rijnweek Rhenen. Dit jaar, van zaterdag 5 juli tot en met zaterdag 12 juli, rolt alweer de zeventiende editie van het evenement over de Veerwei. Knoppert is er vanaf het prille begin bij geweest. Hij weet als geen ander hoe de Rijnweek in de loop der jaren is uitgegroeid tot een bovenregionaal kwalitatief evenement. De organisatie van de Rijnweek tekende onlangs een overeenkomst met BDUmedia.

,,De Rhenenaren zien het ook als hun feestje. Alle avonden worden goed bezocht. We werken samen met de nieuwe stichting Sterc. Deze stichting behartigt de belangen van de ondernemers in het centrum van Rhenen.” Alle bekende ingrediënten maken ook dit jaar deel uit van de Rijnweek, maar er zijn ook nieuwe elementen. ,,We moeten vernieuwen, de gang erin houden, het moet ieder jaar weer spannend zijn en dat lukt ons tot dusver gezien het grote enthousiasme van zowel bezoekers als vrijwilligers”, weet Knoppert. Inclusief de mensen die deel uitmaken van de verschillende commissies telt de Rijnweek zo’n honderd vrijwilligers.

Nieuw zal dit jaar een Proms concert zijn. De Proms of Promenadeconcerten is oorspronkelijk een jaarlijkse reeks klassieke concerten voor een groot publiek. De naam is afgeleid van openluchtconcerten die werden gegeven in Londense parken. Uniek dat de organisatie van de Rijnweek de Proms als onderdeel van een week aan evenementen naar Rhenen haalt. Voor het muziekpodium is de organisatie bezig met optredens van Rhenense muziek- en zangverenigingen. Nieuw is verder ook het aandeel van de brandweer. De vrijwillige brandweer bestaat 90 jaar en in dit kader komt er een demonstratie van historische en hedendaagse brandweervoertuigen.

Ook op een andere plek in Rhenen dan aan de Veerwei zal het opvallen dat de Rijnweek er weer is. Op het plein bij het gemeentehuis zullen op de laatste zaterdag van het evenement oldtimers te bewonderen zijn. Daar wordt een concours d’elegance gehouden. Op de eerste dag van de Rijnweek is er vanaf acht uur ’s morgens de traditionele motortoertocht, waar zo’n 220 motorrijders aan deelnemen. De al even gebruikelijke ouderenmiddag verhuist van maandag naar woensdag. Het Rijnpopfestival, ook een bekend onderdeel van de programmering voor mensen met en zonder een beperking, wordt op dinsdagmiddag gehouden. Uiteraard is er ook weer een oecumenische viering en vormt op de tweede zaterdagmiddag de kinderpop de boventoon. Vier avonden is er een artiestenparade en de slotavond staat garant voor een massale opkomst. Vorig jaar kwamen er naar schatting 15.000 bezoekers op af.

Er wordt hard gewerkt om van het jaarlijkse festijn een prachtig familie-evenement te maken, ook dat is traditie. De Rijnweek heeft een naam hoog te houden.

Mediapartner
De organisatie van de Rijnweek tekende onlangs een overeenkomst met BDUmedia over een samenwerking op het gebied van publicaties. ,,We zijn met onze kranten en websites mediapartner van dit mooie evenement. Dat betekent dat we de campagne regelen, we maken een Rijnweekbijlage en publiceren natuurlijk al het nieuws. Zo ondersteunen we de Rijnweek” optimaal, legt verkoopleider Erwin Klein Wolterink van BDUmedia, waar VeenendaalseKrant.nl onder valt, uit.

,,We hebben vaker aan de deur van de Rijnweek geklopt, en nu is het gelukt. Hartstikke leuk dat we dit mogen doen”, vervolgt Klein Wolterink. ,,Het is een gigantisch groot evenement, met regionale en zelfs landelijke uitstraling. We zijn hartstikke trots op deze samenwerking.”

Bij de foto: De organisatie van de Rijnweek tekende onlangs een overeenkomst met BDUmedia over een samenwerking op het gebied van publicaties. Van links naar rechts Dick van den Broek, Henk Knoppert en Bert Bolderman van de Rijnweek en Frans de Kleuver, Erwin Klein Wolterink en Jorian Lammers van BDUmedia.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'