Rijnweek Rhenen 2018 op volle kracht

Geplaatst op: 10 april 2018

Door: Eric van der Sluis

Foto: Saskia Zeller

Na twintig jaar is Rijnweek Rhenen een begrip geworden voor tienduizenden bezoekers die het gratis festival met familie en vrienden te bezoeken. De voorzitter van de Rijnweek Henk Knoppert geeft aan dat alle commissies op volle kracht werken aan de aankomende Rijnweek die plaats vindt van zaterdag 30 juni tot en met zaterdag 7 juli. “Met dank aan onze honderden vrijwilligers en sponsoren stoomt de Rijnweek op volle kracht, maar dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend.”

 

De Rijnweek lijkt voor velen vanzelfsprekendheid, begrijpt de bestuurder van Stichting Rijnweek Rhenen heel goed. “Na twintig jaar is het familiefestival voor meerdere generaties een begrip, want je groeit ermee op. Laten we niet vergeten dat het uniek is dat een evenement van dit formaat nog altijd gratis toegankelijk is. Dat hebben we echt aan al onze vrijwilligers en sponsoren te danken. Ook de oorsprong en kern van de Rijnweek mag volgens Knoppert niet vergeten worden: “Mensen met een verstandelijke beperking de dag van hun leven bezorgen bijvoorbeeld, dat is van onschatbare waarde.

 

Iedereen komt aan bod met de Rijnweek en de organisatie weet waarvoor en voor wie ze het doen: “Wij vermaken ouderen op de maandagmiddag met herkenbare liedjes van vroeger en zetten dinsdagmiddag mensen met een verstandelijke beperking in het zonnetje. Kinderen staan zaterdagmiddag centraal om te komen dansen, zingen en spelen en de vrijdagavond en zaterdagavonden zijn natuurlijk vaste prik voor familie en vrienden met veel grote artiesten.”

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'