Rijnweek presenteert programma 2011

Geplaatst op: 25 mei 2011

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – Kane, Ruth Jacott, René Froger, Gerard Joling, de 3J’s en Waylon. Het zijn enkele van de grote namen die tijdens de Rijnweek 2011 acte de présence zullen geven. Dat heeft Peter Looijen, hoofdsponsor van het jaarlijkse muziekfestival in Rhenen bekend gemaakt. P. Looijen senior en junior presenteerden de line up van de Rijnweek.

De Rijnweek begint dit jaar op zaterdag 2 juli. Het programma wordt om 10.00 uur geopend met een motortoertocht vanaf de Veerweg te Rhenen. De tocht is inmiddels volgeboekt, dus inschrijven is niet meer mogelijk. De eerste avond van de Rijnweek begint om 18.00 uur met een voorprogramma van de Radio 100% NL Drive-In Show. Om 20.00 uur start het hoofdprogramma met achtereenvolgens optredens van Henk Dissel, Jeroen van de Boom, Gerard Joling & Bonny St.Claire, Gordon & LA The Voices en René Froger & The Frogettes.

 

Oecumenische dienstviering en Ouderenmiddag

De zondag op de Rijnweek staat zoals gebruikelijk in het teken van de oecumenische dienstviering Deze dienst begint om 10.30 uur in het gastenpaviljoen. Op maandagmiddag 4 juli 2011 gaat het programma om 13.30 uur verder met de Ouderenmiddag in het gastenpaviljoen. De oudere bewoners van de zorgcentra in Rhenen en regio worden hiervoor opgehaald. Op het programma staan optredens van Jannes, Corry Konings en Dorus.

 

Rijnpop-, Kinderpop- en Brugfestival

Dinsdagmiddag 5 juli wordt het Rijnpopfestival gehouden met tussen 13.00 en 16.00 uur optredens van Mulder & Mulder, Marlane, Peter Beense, Grad Damen en René Schuurman. Op woensdag 6 juli staat de middag in het teken van het Kinderpopfestival. Van 13.00 tot 16.00 uur treden dan Tony Jordan, Ralph Mackenbach, Ernst Bobbie en de rest en XMix op voor het jonge publiek. De woensdagavond is gereserveerd voor het Brugfestival, een popconcert met vanaf 20.00 uur optredens van Trinity, de Ierse band Red Collective Experiment, Herman Boon en Sharon Kips samen met Ralph van Manen & Band.

 

Volendamse avond en Rockfestival

Donderdagavond 7 juli wordt de Volendamse avond van de Rijnweek 2011. Ook deze avond wordt om 18.00 uur geopend met de Radio 100 % NL Drive-in Show. Vanaf 20.00 wordt de Rhenense Veerweide omgetoverd tot Volendam aan de Rijn dankzij optredens van onder andere Tamara Tol, George Baker, de 3J’s en drie mystery guests. Het weekend wordt op de Rijnweek geopend met een Rockfestival. Ook op vrijdagavond verzorgt de Radio 100% NL Drive-In Show vanaf 18.00 uur het voorprogramma. Twee uur later opent niemand minder dan Jaqueline Govaert het hoofdprogramma, gevolgd door Ray Klaassen, René Shuman & Angel-Eye en Alides Hidding van de Time Bandits. De vrijdagavond wordt afgesloten met een daverende slotact verzorgd door één van Nederlands populairste rockbands: Kane.

 

Vrienden van Rhenen Live

De slotavond op zaterdag 9 juli is minstens zo indrukwekkend. Dan namelijk wordt de Rijnweek 2011 afgesloten met als thema “Vrienden van Rhenen Live”. Na het voorprogramma, van 18.00 tot 20.00 uur verzorgd door de Radio 100% NL Drive-In Show, volgt een keur aan Nederlandse topartiesten onder begeleiding van de Stefan Geusebroek Band. Zij begeleiden onder meer de optredens van New Timeless, Ruth Jacott, Waylon, Glennis Grace, Antje Monteiro, Lange Frans en Xander de Buisonjé.

 

Kaarten
Veel activiteiten tijdens de Rijnweek zijn gratis maar de beide zaterdagavonden, de Volendamse avond op donderdag en het Rockfestival op vrijdag zijn alleen toegankelijk voor wie een toegangskaart heeft. Deze zijn vanaf woensdag 25 mei verkrijgbaar op internet via Rijnweek.nl, Ticketpoint.nl, telefoon: 0900-9000 8000 of de ticketpoint verkooppunten o.a. bij Edwin en Janet’s Tabak en Lectuurshop in Rhenen. Onder de 12 jaar is de toegang gratis. Boezoekers vanaf 13 jaar betalen voor een toegangskaart 12,50 euro. Speciaal voor de bewoners uit de regio Rhenen is er bovendien een passe-partout te koop voor 35 euro, geldig voor alle avonden.

 

Win een passepartout én een VIP-arrangement

De grote verrassing tijdens de Volendamse avond op donderdag zijn ongetwijfeld de drie mystery guests. De Rijnweek-organisatie houdt hun namen voorlopig geheim en daagt het publiek uit de drie namen te raden. Onder degenen die alle drie de namen weten te noemen, verloot de organisatie een passe-partout voor twee personen die toegang geeft tot de hele Rijnweek én een compleet VIP-arrangement, inclusief een meet & greet met de drie mysterieuze gasten. Ga naar rijnweek.nl/prijsvraag en maak kans op deze prachtige prijs.

 

Meer informatie:

Kaarten zijn te bestellen via de pagina “tickets”  en het programma is te bekijken op de “programma“-pagina.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'