Rijnweek opwarmer voor WK

Geplaatst op: 1 juli 2014

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – De Rijnweek begint twee uur eerder vanwege de WK-wedstrijd van Oranje aanstaande zaterdag. Dat heeft het bestuur gisteravond besloten. 

Door: Marco Geijtenbeek

Voorzitter Henk Knoppert: ‘Nederland doet het ongelooflijk goed op het WK in Brazilië. Het zou zonde zijn om tegelijkertijd Guus Meeuwis te programmeren op het podium. Daarom hebben we besloten alles eerder te laten beginnen.’ Nielson staat hierdoor dus niet om 8, maar om 6 uur op de planken. Guus Meeuwis neemt om acht uur het stokje over en sluit de avond rond half tien af. ‘Zo zijn we de ideale start van een mooie WK-avond, aldus Knoppert.

De wedstrijd wordt niet op de Rijnweek vertoond. Dat doet de organisatie pijn, maar het is niet anders. ‘Wij als organisatie zouden het graag willen. Maar de gemeente en politie vrezen voor een een oncontroleerbare mensenmassa in Rhenen. Daarom kunnen we het niet doen.’ Maar door deze oplossing te bieden denkt voorzitter Henk Knoppert dat niemand wat van het WK hoeft te missen.

De vervroeging, een kleine week voor de Rijnweek, zorgt voor flink wat extra werk. Maar dat heeft de organisatie ervoor over: ‘De artiesten moeten eerder komen, de catering moet eerder aan de slag en het publiek verwachten we ook vroeger dan normaal. Maar ik denk dat we de WK-wedstrijd niet mooier kunnen beginnen, dan met een feestje in de Veerwei!’

De openingsavond van de Rijnweek begint dus al om 6 uur en eindigt rond de klok van half 10.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'