Rijnweek-kermis: ‘Een van de leukste kermissen van Nederland’

Geplaatst op: 17 mei 2013

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – Traditiegetrouw zal er ook dit jaar tijdens de Rhenense Rijnweek een kermis plaatsvinden. Al jaren staat de kermis goed te boek bij zogenaamde ‘kermisfreaks’ van ons land. Een van deze freaks is Peter, hij komt al jaren op de kermis in Rhenen: “Ik vind het een van de leukste kermissen van Nederland”.

De kermis die dit jaar gehouden wordt van 5 t/m 13 juli trekt elk jaar weer veel bezoekers. En dat mag best bijzonder genoemd worden. “Je ziet dat in sommige gemeentes er geen kermissen meer gehouden worden omdat er te weinig animo voor is, maar dat is in Rhenen zeker niet het geval”. Hij weet ook wel waar dat aan ligt. “De locatie van de kermis in Rhenen is natuurlijk uniek aan de Rijn, er hangt een gemoedelijke sfeer en natuurlijk ligt het ook aan de attracties die er staan, die zijn altijd leuk!”

Ook dit jaar komen er een aantal spectaculaire attracties naar de Rhenense Veerwei zoals de Breakdance, Chaos, Polyp en de spectaculaire booster. Nieuw dit jaar is een zweefmolen van 60 meter hoog. Volgens Peter is deze zeker de moeite van het bezoeken waard. “Dat is echt een gave attractie, zweven op zo’n grote hoogte is prachtig. En het geeft een mooi uitzicht over de omgeving”. Natuurlijk zullen ook de standaard attracties aanwezig zijn, zoals de schiettent, de botsauto’s en het reuzenrad.

Kermisexploitant Verdonk ziet er alweer naar uit om in Rhenen te komen. “Het is altijd weer een leuk feestje en ik hoop dat er veel mensen komen”. Hij heeft geprobeerd het aanbod zo aantrekkelijk mogelijk te maken: “Er is voor ieder wat wils, voor jong en oud, daar probeer ik altijd rekening mee te houden. De Rijnweek is een familie-evenement”.

De Rijnweek vindt dit jaar plaats van 6 t/m 13 juli en al eerder werd bekend gemaakt dat Frans Duijts en Frans Bauer naar het gratis festival zullen komen. Het volledige programma wordt 22 mei a.s. bekend gemaakt.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'