Rijnweek en Sterrenfonds starten uniek Muziekfeest

Geplaatst op: 21 mei 2014

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

“STERRENFONDS ZOMERFEEST” GEEFT ERNSTIG ZIEKE KINDEREN SPETTERENDE START VAN DE ZOMER

Wat als je ernstig ziek bent en je leven draait alleen nog maar om artsen, ziekenhuisbezoeken en behandelingen? Als je weinig anders meer kunt en dus ook weinig leuke verhalen te vertellen hebt, waardoor je buiten je vriendenkring komt te staan? Simpelweg omdat je fysiek niet in staat bent onderdeel te zijn van alle dingen die kinderen doen, zoals zwemmen, hangen met je vriendjes en naar een pretpark gaan?

Een vrolijke middag, een mooi verhaal

Om deze kinderen, samen met het gezin, even weg te halen uit alle medische beslommeringen organiseren Rijnweek en Sterrenfonds samen met het Radboudumc het Sterrenfonds Zomerfeest 2014. Marian Eberson, Sterrenfonds: “In onze projecten hebben we vaak te maken met ernstig zieke kinderen, die het gevoel hebben er niet meer bij te horen. Hun leven ziet er zo anders uit dan dat van vriendjes. Wat ook geldt voor de rest van het gezin. Met het Sterrenfonds Zomerfeest willen we hen een vrolijke middag bezorgen. En daarmee een uniek verhaal geven om aan hun vriendjes te vertellen, over te mailen of te sms-en en te gebruiken op Facebook, Twitter en Snapchat. Zodat ze met positieve energie weer even verder kunnen”. Henk Knoppert, Rijnweek: “Wij hebben meteen ja gezegd op dit initiatief. Het is toch geweldig juist deze kinderen en gezinnen, die door hun omstandigheden normaal gesproken niet snel naar de Rijnweek zullen komen, deze middag aan te bieden. Het is hartverwarmend om te zien dat heel veel sponsoren zich daar ook meteen bij aansluiten. ”

Mooie start van de zomervakantie

Het Sterrenfonds Zomerfeest vindt plaats op woensdagmiddag 9 juli van 15.00 tot 17.00 uur. De Rijnweek stelt hiervoor alle faciliteiten en technische begeleiding ter beschikking. Op dit festivalterrein wordt uiteraard rekening gehouden met alle mogelijke beperkingen waar de kinderen mee te maken hebben. Van speciaal vervoer tot inrichting parkeerplan, van rolstoellift bij de tribune tot diëten. Het Radboudumc verzorgt de selectie van kinderen, het is dus niet mogelijk aan te melden voor dit feest. Het terrein van de Rijnweek is deze middag exclusief beschikbaar voor de gasten van het Sterrenfonds Zomerfeest.

Programma

Het programma komt op dit moment tot stand. Sterrenfonds Ambassadeur Frans Bauer opent het feest in ieder geval samen met de Kinderraad van het Radboudumc en verzorgt een optreden, One Two Trio is aanwezig met Juffrouw Toos voor de kleintjes én voor de ouders de lente in de ogen van de tandartsassistente en Djumbo komt langs. Antje Monteiro verzorgt de presentatie. Op het veld is entertainment te vinden zoals ballonnenclowns en schmink.  Alle catering wordt aangeboden zodat er onbeperkt fruit uit de Betuwe is maar bijvoorbeeld ook ijsjes, snoepgoed, verschillende drankjes, poffertjes en stroopwafels om het feest compleet te maken.

Een feest met medische begeleiding
Ernstig zieke kinderen, fysiek in staat bij het Sterrenfonds Zomerfeest aanwezig te zijn, zijn samen met het gezin te gast bij de Rijnweek. Denk bijvoorbeeld aan oncologische aandoeningen, stofwisselingsziekten, auto-immuunziekten en dialyse patiëntjes met extreem beperkte mogelijkheden om op vakantie te gaan. Een gezelschap van zo’n 600 zieke kinderen en in het totaal 2.500 gasten. Het Radboudumc verzorgt de benodigde medische expertise zowel voorafgaand aan als tijdens het feest.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'