Rijnweek ‘De Musical’ bij oecumenische viering

Geplaatst op: 3 juli 2011

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

De oecumenische viering tijdens de Rijnweek stond vanochtend in het teken van ‘Het hoogste lied: Rijnweek, de musical’. Het sponsorpaviljoen in de Rhenense Veerwei werd met 700 bezoekers van de viering goed bezocht.

Tijdens de dienst gingen pastor Guido Dieteren en dominee Inge de Jong met alle aanwezigen op zoek naar het favoriete oecumenische lied. Dieteren heette de bezoekers dan ook welkom op het ‘oecumenische songfestival’. De Rijnweek is een muzikaal feest en daar wilde de oecumenische viering graag bij aansluiten. Uit een vijftal liederen werd aan de hand van applaus, gemeten door een decibelmeter, het lied ‘U zij de glorie’ verkozen tot het favoriete lied.

De dienst werd ondersteund door muziekvereniging Ons Genoegen, Kinderkoor Renkum en het Gregoriaans zingende koor Schola Cantorum Sancta Cunera. Daarnaast leverden een aantal leden binnen de gemeenten een bijdrage met het zingen van prachtige liederen. De oecumenische viering werd zo voor iedereen een feest. Na afloop was er natuurlijk nog tijd genoeg om na te praten onder het genot van koffie, thee of limonade en natuurlijk de heerlijke Grebbebrokken.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'