Rijnweek 2018 al groot succes

Geplaatst op: 2 juli 2018

Door: Jesse Schmitz

Foto: Saskia Zeller

De 21e editie van de Rijnweek is halverwege al een groot succes te noemen. De openingsdag en -avond van zaterdag 30 juni was spectaculair met de Motortoertocht en optredens van artiesten zoals Jan Smit en Tino Martin en ook de oecumenische viering op zondag 1 juli werd druk bezocht.

Rijnweek 2018 startte afgelopen zaterdag met de Motortoertocht. Ongeveer 200 deelnemers reden een schitterende tocht richting het oosten van Nederland waarbij zelfs de Duitse grens kort werd overgestoken. De motorrijders hadden met deze toertocht 2135 euro opgehaald voor het goede doel, stichting Onky Donky die zich inzet voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar in een zorgelijke situatie die beperkt worden in hun kind-zijn.

Speciaal vanwege de hoge temperaturen had de organisatie van de Rijnweek gezorgd voor gratis watertappunten waar bezoekers gebruik van konden maken. Op de openingsavond bleek dat al nodig, want het bleef lang warm.

Tino Martin en Jan Smit

Het festival werd zaterdagavond officieel geopend door burgemeester van Rhenen Hans van der Pas met een druk op de knop en het publiek kon genieten van optredens van Samantha Steenwijk, Danny Heden, de Marcel Fisser Band, Jan Smit en Tino Martin.Vooral voor de laatste twee kwamen veel bezoekers uit het hele land naar de Rhenense Veerwei. Sommige stonden al sinds zaterdagmiddag 16.00 uur voor het podium om de beste plekken vrij te houden. Zij kwamen niet voor niet voor niets want de optredens zorgden voor een knallend begin van de Rijnweek.

Ook de oecumenische viering van zondag 1 juli met het thema ‘Stromend Water’ werd druk bezocht in het gastenpaviljoen in de Veerwei en ’s middags werd er ondanks het warme weer veel gewandeld door deelnemers aan de wandeltocht ‘Kuieren langs de Rijn.’

Rijndance, Hollandse Avond, Rijnkidz en slotavond

De Rijnweek gaat morgenavond verder met het dance event ‘Rijndance’ met optredens van onder andere Mr Polska, Dj Jean en Mental Theo en vrijdagavond staat de Hollandse Avond op het programma met artiesten als Vinzzent, de Havenzangers, Henk Dissel en het Feestteam.

Aanstaande zaterdag is het festivalterrein in de middag ingeruimd voor alle kinderen tijdens Rijnkidz met luchtkussens, allerlei sporten, optredens van dansgroepen en levende reptielen en wordt er verder gevist tijdens de Rijnweek Viswedstrijd. ’s Avonds wordt Rijnweek 2018 afgesloten met een slotconcert verzorgd door onder andere Diggy Dex, Nielson en Kraantje Pappie.

Alle activiteiten en optredens zijn gratis voor iedereen te bezoeken. Voor meer informatie: www.rijnweek.nl.

 

 

 

 

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'