Rijnweek 2014 sluit spectaculair af met Volendamse muziek 

Geplaatst op: 13 juli 2014

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

De zeventiende editie zal door de slotavond nog lang in ieders geheugen blijven hangen op een zeer mooie en positieve manier. Rijnweek 2014 werd gisteren namelijk afgesloten met een fantastische avond vol Volendamse muziek en in de middag was het ook al feest tijdens Kinderpop. Maar met name de laatste optredens van de slotavond van de 3J’s, Jan Smit en Nick & Simon zorgden voor een feestelijke en bomvolle Veerwei in Rhenen.

Door Sander van Tongeren

De slotdag van Rijnweek 2014 begon ’s middags zonnig met Kinderpop. Zoals ieder jaar zijn ook kinderen belangrijk voor het familie evenement dus kregen zij hun eigen feestje wederom met het Kinderpopfestival. De optredens bestonden uit Kevin Hellenbrand en de twee meidengroepen Sjeez en Djumbo. Er was ook een interactieve muziekshow van Meneertje Koekepeertje. Vooraf en tussendoor zorgde Dj Bee voor passende muziek.

Leuke muziek en verfrissende versnaperingen

De optredens vielen goed in de smaak, want de kinderen in de Veerwei dansten naar hartenlust en soms zelfs op het podium bij Dj Bee. Vooral voor Djumbo bleken veel kinderen uit Rhenen en omgeving te vinden toen het vlak voor het podium druk werd met kinderen en hun meedansende ouders. Aan alle kinderen werd er verder gratis drinken, snoep, appels en ijsjes uitgedeeld, wat dankbaar werd aangenomen vanwege het mooie weer. Ook was de Beestenbus van Ouwehands Dierenpark wederom van de partij.

Veerwei vroeg druk in avond

Na Kinderpop verzorgde RADIO NL met live muziek de rest van het programma tot de slotavond écht begon. Henk Dissel was de eerste artiest om 20.00 uur. De zanger is een graag geziene gast in Rhenen en de Rijnweek is voor hem bekend terrein. Dat het gezellig druk zou worden, was toen al duidelijk. Er stond zo vroeg op de avond al veel publiek. Na Henk Dissel was het de beurt aan achtereenvolgens Babette van Vught en Jacky om het publiek op te warmen voor het Volendamse slotakkoord.

Springen met 3J’s, zingen met Jan Smit

Met de 3J’s op het podium was de Veerwei volgestroomd met publiek, dat meesprong met hun bekende ‘Wiegelied’. Jan Smit zorgde dat de Veerwei massaal mee begon te zongen. Zeker toen hij zijn hit ‘Als de morgen is gekomen’ inzette. In 2006 werd de clip voor dit nummer op de Rijnweek opgenomen.

Nick & Simon geweldige afsluiters

De Rijnweek 2014 werd uiteindelijk afgesloten met het concert van Nick & Simon. Iedereen in de Veerwei bleef hierdoor tot het eind en zong mee met de hits van het Volendamse duo. De zeventiende editie van het familie evenement beleefde zo wederom een hoogtepunt in de Rijnweekgeschiedenis. De avonden die eerder tijdens de feestweek werden afgelast, konden zo bijna vergeten worden. De herinnering aan een mooie Rijnweek zal bij iedere bezoeker nog lang blijven hangen.

Foto: Robin Lissenberg – Blue Star Picture

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'