Rijnweek 2013 sluit af met evenaring bezoekersrecord

Geplaatst op: 15 juli 2013

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – Afgelopen zaterdag tijdens de slotavond van Rijnweek 2013 stonden er 15.000 bezoekers in de Veerwei. Dat was een evenaring van het record in 2009. Met een line up met VanVelzen, Xander de Buisonje, Nielson, Rolf Sanchez en Great Piano’s, waarvan allemaal met live band, kon dat ook niet anders. De zestiende editie van het Rhenense festival werd daardoor bijzonder succesvol afgesloten.

De zaterdagavond werd geopend met The Great Painoshow. Het bekende concept met twee ‘duellerende’ piano’s bleek ook een goot succes in de open lucht. Bezoekers uit Rhenen en tot ver daarbuiten wisten de weg naar het festivalterrein al snel te vinden.

Felicitaties burgemeester

Burgemeester van Rhenen Joost van Oostrum feliciteerde het bestuur van de Rijnweek met de geslaagde editie op het podium. Een van de bestuursleden bleek ook nog jarig te zijn afgelopen zaterdag, zodat de felicitatie nog eens extra feestelijk werd. Van Oostrum onthulde hierbij tevens dat de Rijnweek volgend jaar zal plaatsvinden van 5 tot en met 12 juli 2014.

Toen Rolf Sanchez als eerste artiest het podium betrad, stond er al een enthousiaste menigte in de Veerwei. Rolf stond vorig jaar voor het eerst op de Rijnweek en gaf toen aan zenuwachtig te zijn. Van zenuwen was bij hem dit keer in ieder geval niets te merken en hij zorgde voor een mooi optreden.

‘Rising star’ Nielson

Sinds Nielson vorig jaar meedeed aan het tv programma ‘Beste singer-songwriter van Nederland’ is zijn ster rijzende en kon hij dus ook niet ontbreken op afgelopen editie van de Rijnweek. De zanger met gitaar liet zien dat festivals zijn terrein zijn en dat Rhenen daar goed bij aansluit voor hem. Zijn grootste hits werden luidkeels meegezongen en hij speelde daarnaast de rest van zijn eigen werk met veel overtuiging.

Xander weer terug

Vorig jaar was Xander de Buisonje nog de afsluiter van de Rijnweek, ook dit jaar stond hij op de slotavond van de Rijnweek. Voor hem was het dan ook geen enkele moeite om de Veerwei mee te krijgen. Het festivalterrein stond inmiddels afgeladen vol met ongeveer 15.000 bezoekers, een evenaring van het record van 2009 op de slotavond emt Guus Meeuwis.

Geweldige slotact VanVelzen

De eer was dit jaar aan VanVelzen om de zestiende editie van de Rijnweek af te sluiten. Zijn concert duurde een uur en was daarmee het hoogtepunt van de avond. Al zijn hits werden meegezongen door de regelmatig springende menigte in de Veerwei. Hoogtepunten tijdens het concert waren zeker de bijzondere versie van Baby Get Higher en het moment waarop VanVelzen van het podium sprong om een uitzinnige fan te omhelzen vlak voor de stagebarriers. Vlak voor middernacht knalde het voor het laatst deze editie op het podium en festivalterrein van de Rijnweek. Hiermee kwam er een einde aan een meer dan succesvolle Rijnweek 2013.

Foto: Danny van den Berg fotografie.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'