Rijnweek 2013 pakt uit met sterk programma

Geplaatst op: 5 juni 2013

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Het is het bestuur van de Rijnweek weer gelukt om voor de zestiende editie een gevarieerd programma samen te stellen. Van 6 tot en met 13 juli wordt aan iedere inwoner van Rhenen en omstreken gedacht op de diverse middagen en avonden. Vol trots presenteert de stichting Rijnweek de diverse artiesten zoals Frans bauer, Frans Duijts, VanVelzen en Jannes die de vele bezoekers zeker gaan vermaken in de voor iedereen gratis toegankelijke Veerwei in Rhenen.

Van oudsher begint de Rijnweek ieder jaar spectaculair op de openingsdag. Zaterdag 6 juli begint traditiegetrouw met de motortoertocht. Wederom wordt een recordaantal deelnemers verwacht die een mooie tocht gaan rijden. Dit jaar staan er tijdens de openingsavond gelijk grote namen op het podium. Frans Bauer, Frans Duijts, Henk Dissel, Leonie Meijer en Vinzzent treden op vanaf 20.00 uur.

Op zondag 7 juli staat om 11.00 uur de oecumenische viering op het programma. Het is dit jaar een speciaal jaar voor deze bijzondere kerkdienst, omdat deze voor de tiende keer wordt gehouden. Het thema ’10 keer van harte’ past hier goed bij en het wordt ongetwijfeld een bijzonder samenzijn voor gelovigen en niet-gelovigen.

Ouderenmiddag

De maandag is traditiegetrouw de dag van de Ouderenmiddag in het gastenpaviljoen. Dit jaar staan op 8 juli vanaf 13.30 uur Jannes, Grad Damen en Oud Bruin & Jong Belegen op het programma. Wie zich Jannes nog herinnert op de Ouderenmiddag van 2011, weet dat deze middag niet gemist mag worden. Kaarten kunnen voor iedereen ouder dan 55 jaar gratis gehaald worden bij het VVV in Rhenen.

Rijnpop en kinderpop

De dinsdag staat zoals altijd in teken van een feestelijk programma voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking tijdens het Rijnpopfestival. Voor deze bijzondere doelgroep treden op 9 juli vanaf 13.00 uur Frans Duijts, Mulder & Mulder, Eric Dikeb, Henk Dissel en de Zideris huisband op.

Op woensdag 10 juli is de Veerwei vanaf 13.00 uur het decor voor alle kinderen. Met optredens van Kids 4 Fun en Geronimo en vele andere leuke attracties wordt dat gegarandeerd een feest. Op woensdagavond wordt vanaf 20.00 uur de artiestenparade gehouden met medewerking van Meborah FM. 18 artiesten onder wie Harm Rikken, Wesley Boes en Tante Annie treden op met als presentator Johan Vlemmix.

Go to the future

De donderdagavond van 11 juli belooft een bijzondere avond te worden. Met het thema ‘Go to the Future’ treden de deejays en rappers Shermanology, Sidney Samson, Ruben Vitalis & Mc Stanford, Digital Skills, Difesa en de de dance-act Fabulouz op. Het is de eerste keer dat de Rijnweek zo’n feest gaat houden, maar de organisatie verwacht dat ook dit een groot succes gaat worden tijdens het Rhenense festival.

Een echte Hollandse avond mag tijdens de Rijnweek natuurlijk niet ontbreken en die wordt dan ook gehouden op vrijdag 12 juli vanaf 20.00 uur. Met artiesten als Jannes, Peter Beense, Het Feestteam, Grad Damen, Mulder & Mulder en Leslie Williams wordt dit gegarandeerd feesten voor iedere bezoeker.

Spectaculaire slotavond

Van de slotavond op zaterdag 13 juli is nu al te zeggen dat dit een groot succes gaat worden. Niemand minder dan VanVelzen, Nielson, Miss Montreal, Rolf Sanchez en een mystery guest sluiten Rijnweek 2013 af, waarmee de zestiende editie van de feestweek nog lang in ieders herinnering zal blijven.

De Veerwei in Rhenen is de gehele week van 6 tot en met 13 juli gratis toegankelijk voor iedereen. Ook de kermis is de gehele week aanwezig en begint zelfs al op vrijdagavond 5 juli 2013. De komende weken zal meer bekend worden van de diverse middagen en avonden.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'