Rijnweek 2012 van start gegaan met Motortoertocht

Geplaatst op: 30 juni 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Vanochtend is de vijftiende editie van de Rijnweek officieel begonnen met de Motortoertocht. Om 8.45 uur vertrokken de eerste van de ruim 200 deelnemers voor de tocht richting het westen van het land.

Onder een stralende zon verzamelden alle deelnemers op de Veerweg in Rhenen, op de locatie waar zoals altijd de Rijnweek gehouden wordt. “Het is schitterend weer dus we verwachten een mooie tocht,” vertelde organisator Ronald Siepermann. “Iedereen is heel erg enthousiast, anders ben je hier ook niet.” Zelf had hij pech met de motor waardoor hij de tocht helaas niet uit kon rijden.

De route van meer dan 200 kilometer ging over rustige binnenwegen, waar het genieten was voor alle motorrijders. Halverwege stond voor alle deelnemers weer een heerlijke lunch te wachten. Om ongeveer 15.30 uur kwamen de eerste deelnemers weer terug in Rhenen, waar iedereen gezamenlijk de Motortoertocht 2012 afsloot bij restaurant Cunera.

De deelnemers verklaarden een bijzonder leuke tocht te hebben gereden, ondanks dat de route iets anders liep voor de meeste deelnemers door problemen met bruggen. Zie hieronder een selectie uit de diverse reacties:

Michel Boer uit Renkum: “De Motortoertocht was perfect georganiseerd, maar dat is al jaren zo. Het eerste stuk ging goed, maar het tweede stuk gaf de navigatie aan anders te moeten rijden omdat de bruggen niet meewerkten. Ik deed voor de vierde keer mee en het was weer een mooie tocht.”

Rijk ten Braber: “Als ik een cijfer moest geven, kreeg deze tocht een 10 met een griffel. Het was een hele mooie tocht en perfect georganiseerd. We kregen wel met een omleiding te maken, maar improviseren hoort bij motor rijden. Maar voor de rest, alles klopte.”

Natasja Floor uit Ede: “Echt heel mooi. Er kwamen ook weinig verkeerslichten tegen op de route.  Het was weer goed georganiseerd en ook de lunch was uitstekend. Deze motortoertocht was voor mij de eerste keer, maar ook volgend jaar doe ik zeker weer mee. Complimenten aan de organisatie.”

Herman Kootker en Jorgan Hendriksen, schoonvader en schoonzoon uit Ede en Duiven: “De route was hartstikke mooi en afwisselend, dan weer rijden door de bossen, dan weer over dijkweggetjes. Ik ben zeer tevreden. Natuurlijk hebben we ook prachtig weer gehad. De Motortoertocht was voor mij de derde keer en voor mijn schoonzoon de eerste keer.  Volgend jaar zijn we er beiden weer.”

Kees van Mechelen uit Lienden: “Ik vertrok als laatste deelnemer in een groep van drie en vond het geweldig. Het was de eerste keer dat ik deze tocht reed. Het was een hele mooie tocht, sowieso is het mooi om door de Betuwe te rijden. Volgend jaar ben ik er weer bij, zeker weten.”

Chris van Valburg uit Kesteren: “Ik doe voor de tweede keer mee. We reden door een mooi stuk van de Betuwe en het Groene Hart was ook mooi op de route. De lunch was ook goed, zelfs nog beter dan vorig jaar. De Motortoertocht is leuk omdat de route altijd mooi is en je ziet veel bekenden. Het is geweldig georganiseerd, mede dankzij Looijen is dit toch weer mogelijk gemaakt.”

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'