Rijnweek 2012: ouderwets gezellig en gratis!

Geplaatst op: 14 maart 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – De Rijnweek gaat dit jaar in de week van 30 juni t/m 7 juli weer een echt familie-evenement worden. Onder het motto ‘ouderwets gezellig’ wil de vijftiende editie van de Rhenense feestweek de geweldige sfeer van een paar jaar geleden terugbrengen bij het publiek. Het evenement is dan ook weer de gehele week voor iedereen gratis te bezoeken.

Volgens het bestuur wordt de Rijnweek weer helemaal terug aan het publiek uit Rhenen en omstreken gegeven. “We willen het weer ouderwets gezellig hebben,” vertelt Henk Knoppert, voorzitter van de Rijnweek. “Het gaat weer echt een gratis te bezoeken evenement worden voor het hele gezin met hierbij passende artiesten en veel leuke activiteiten.”

De vertrouwde, succesvolle concepten van de Rijnweek komen weer terug. Op beide zaterdagavonden, de vrijdagavond en donderdagavond zijn weer veel bekende artiesten in de Rhenense Veerwei te horen. Ook het Brugfestival wordt net als vorig jaar op woensdagavond gehouden. Natuurlijk wordt op maandag weer de Ouderenmiddag gehouden, is er op dinsdagmiddag Rijnpop en staat op de woensdagmiddag het Kinderpopfestival op het programma. Op de zondag wordt de oecumenische viering weer in het Sponsorpaviljoen gehouden.

De Rijnweek wordt zoals ieder jaar weer bijgestaan door de kermis die geopend is van 29 juni t/m 7 juli 2012, met uitzondering van de zondag. Nieuw dit jaar is dat er naast de Motortoertocht zeker nog meer evenementen georganiseerd gaan worden. Knoppert: “We denken bijvoorbeeld aan een zeepkistenrace, de zeskamp, een luchtshow met vliegtuigen en ‘golfen over de Rijn’. We zijn als bestuur druk bezig met de organisatie en we worden hierbij dit jaar tevens geholpen door een adviescommissie, bestaande uit een afvaardiging vanuit de Rhenense gemeenschap.”

De Rijnweek is afhankelijk van sponsoren die de Rhenense feestweek een warm hart toedragen en het evenement zodoende mogelijk maken. Volgens Knoppert kunnen ze extra sponsoren dan ook nog goed gebruiken. “Het wordt dan gegarandeerd weer een feest voor iedereen.”

Rijnweek 2012 is voor iedereen op alle dagen weer helemaal gratis te bezoeken. Het bestuur is er van overtuigd dat het feestelijke familiegevoel van de feestweek voor elke bezoeker weer helemaal terugkomt. De komende weken wordt er meer informatie over de activiteiten en namen van artiesten bekend gemaakt. Voor informatie en sponsoring, hou daarvoor de website www.rijnweek.nl in de gaten.

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'