Rijnweek 2011 op stoom

Geplaatst op: 11 mei 2011

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – Steeds meer nieuws wordt bekend over de Rijnweek 2011. Volgende week wordt het daadwerkelijke programma van de feestweek bekend gemaakt, maar de organisatie wil Rhenen en omstreken niet te lang in spanning laten en komt daardoor met meer nieuws naar buiten en al enkele grote namen. Zeker is dat het publiek kan genieten van onder andere Jan Smit, Xander de Buisonje en Waylon./strong>

De indeling van de feestweek van 2 tot en met 9 juli 2011, mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor aannemingsbedrijf P. Looijen en Zn BV, is inmiddels bekend. Zaterdag 2 juli 2011 gaat door waar deze vorig jaar helaas afgebroken moest worden. Door noodweer werd het concert van Gerard Joling tijdens Rijnweek 2010 gestopt en trad Rene Froger helemaal niet meer op. Die avond wordt helemaal goed gemaakt, want zowel Rene Froger en Gerard Joling alsook beide andere Toppers Gordon en Jeroen van der Boom komen op de eerste zaterdagavond van de Rijnweek naar Rhenen voor een concert. Zij zullen echter niet alleen optreden, maar wie zij meenemen is nog even een verrassing.

Rijnweek 2011 wordt op zaterdag 2 juli gestart met de Rijnweek Motortoertocht. Op onder andere de website van de Rijnweek kunnen motorliefhebbers zich hiervoor inmiddels inschrijven. Het zaterdagavondprogramma begint om 18.00 uur met de Radio 100% NL drive-in-show en een voorprogramma van artiesten tot ongeveer 20.00 uur. Daarna is het podium voor de Toppers.

Op zondag 3 juli 2011 wordt de oecumenische viering gehouden. Voorlopig is er nog niets bekend over het thema en de verdere invulling van de dienst, maar deze zal spoedig volgen.

Op maandag 4 juli 2011 staat de bekende Ouderenmiddag in het sponsorpaviljoen op het programma voor de oudere bewoners van Rhenen en omstreken. Hiervoor worden onder andere de bewoners van de Tollekamp die momenteel tijdelijk in Wageningen verblijven, opgehaald voor deze feestelijke middag. Zeker is dat zanger Jannes hier zal optreden.

Op dinsdag 5 juli wordt tussen 13.00 en 16.00 uur het Rijnpopfestival gehouden. Ook hiervoor wordt volgende week het programma bekend gemaakt.

Nieuw op de woensdagmiddag is het Kinderpopfestival. Voorheen werd dit gehouden op de laatste zaterdag, maar in verband met het repeteren van de artiesten voor de zaterdagavond heeft de organisatie van de Rijnweek besloten dit festival te verhuizen naar de woensdagmiddag op 6 juli 2011 tussen 13.00 en 16.00 uur. Voor het jonge publiek treden hier Ralph Mackenbach, bekend van het Junior Eurovisiesongfestival, Ernst Bobbie en de rest en XMix op.

Donderdag 7 juli 2011 staat in het teken van de Volendamse avond. De namen kunnen nu nog niet bekend worden gemaakt, maar volgens de organisatie van de Rijnweek blijven er weinig zangers en zangeressen in Volendam zelf op deze avond over, omdat zij allen in Rhenen te horen zullen zijn.

Op vrijdag 8 juli begint het programma vanaf 18.00 uur met de Radio 100% NL drive in show en een voorprogramma met artiesten, waarna vervolgens vanaf 20.00 uur de hoofdartiesten optreden. Op zaterdag 9 juli vindt vanaf 18.00 uur de slotavond met grote namen van artiesten plaats.

Voor beide zaterdagavonden, de donderdagavond en de vrijdagavond moet er dit jaar betaald worden om het festival te bezoeken. Alle overige activiteiten, avonden en de kermis blijven voor bezoekers gratis toegankelijk. Voor meer informatie: www.rijnweek.nl.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'