Rijnweek 2011 komt er echt aan

Geplaatst op: 2 mei 2011

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – Iedereen in Rhenen en omstreken speculeert al druk over de Rijnweek 2011. Zeker het feit  dat er dit jaar betaald zou moeten worden voor het evenement, heeft veel reacties in de regio losgemaakt. De organisatie is dan ook druk bezig met de voorbereidingen voor de feestweek van 2 t/m 9 juli die volgens hen gegarandeerd een succes wordt.

Het zal iedere liefhebber van de Rijnweek nog in het geheugen staan hoe Rijnweek 2010 werd afgesloten. Door noodweer moest het optreden van Gerard Joling afgebroken worden en ging het optreden van René Froger zelfs helemaal niet door. Harde regen en onweer zorgden er voor dat de Veerwei snel ontruimd werd en de vele duizenden bezoekers teleurgesteld en veelal in natte kleding huiswaarts keerden.

Voorzitter Henk Knoppert van de organisatie van de Rijnweek wil die herinnering voorgoed doen vergeten met de Rijnweek 2011. De organisatie is momenteel druk bezig met het boeken van artiesten, waar weer veel grote namen tussen zitten. Deze worden in de komende weken bekend gemaakt.

De vaste ingrediënten van de Rijnweek zullen ook in 2011 weer aanwezig zijn. “Behalve de altijd fantastische zaterdagavonden, worden ook op de andere avonden en dagen topoptredens georganiseerd,” vertelt Knoppert. “Natuurlijk krijgen het Kinderpop- en Rijnpopfestival weer een vaste plek en ook de ouderen en omwonenden worden uitgenodigd voor een middag of avond. We hebben dit allemaal weer te danken aan de hoofdsponsor aannemingsbedrijf P. Looijen en Zn. B.V. en de vele sponsors die hart hebben voor de Rijnweek.”

BETALEN
Nieuw is dit jaar wel dat het evenement niet meer geheel gratis toegankelijk is. Een maand geleden heeft het bestuur van de Rijnweek in overleg met het gemeentebestuur besloten om er gedeeltelijk een betaald evenement van te maken. “Dat is nodig om in het kader van de  openbare orde en veiligheid de Rijnweek beheersbaar te houden ,” zo verklaart Knoppert. “Wij allen willen op voorhand weten hoeveel bezoekers er komen. De opbrengsten worden gebruikt voor de bekostiging van de extra veiligheidsmaatregelen die getroffen moeten worden, zoals extra beveiliging en toegangspoorten. Zelf had de organisatie van de Rijnweek het liever ook anders gezien. Maar we kunnen niet anders. Als er geen entree gevraagd wordt, was er dit jaar helemaal geen Rijnweek geweest.”

In 2010 zou de Rijnweek aanvankelijk geen doorgang vinden. Toen dat later wel zo bleek te zijn, moest het evenement in korte tijd georganiseerd worden met dezelfde voorschriften als nu en werd het programma in anderhalve maand samengesteld. Knoppert: “We hebben het vorig jaar gered door extra geld van de gemeente en sponsors, maar dat kunnen ze niet ieder jaar doen. Ik ben er van overtuigd dat als er vorig jaar geen Rijnweek was geweest, dat deze er dit jaar ook niet zou zijn.”

Volgens de organisatie van de Rijnweek hoeven bezoekers zich geen zorgen te maken over hoge prijzen voor toegangskaarten. “Het worden geen commerciële prijzen,” zo stelt Knoppert. “Waarschijnlijk worden beide zaterdagen, de donderdag en de vrijdag betaalde avonden. De overige evenementen zoals bijvoorbeeld Rijnpop, Kinderpop en Ouderenmiddag blijven gratis. Overigens blijft het gehele evenement voor alle kinderen beneden de 16 jaar gratis toegankelijk. Waarschijnlijk komt er voor de overige bezoekers tevens een passe-partout met een aantrekkelijke prijs die voor de hele week geldt.”

In de komende weken zal er meer bekend worden gemaakt over de toegangsprijzen, hoe er aan kaarten kan worden gekomen en hoe de Veerwei zelf afgesloten gaat worden. Volgens Knoppert komen er in ieder geval een aantal toegangspoorten naar de Veerwei. De kermis blijft gratis toegankelijk. De daadwerkelijk entreeprijs wordt bekend gemaakt op het moment dat ook het definitieve programma is vastgesteld.

TOPARTIESTEN
De organisatie van de Rijnweek is er zich van bewust dat de bezoeker nu ook meer voor zijn geld moet krijgen. Daarom komen er dit jaar meer grotere namen naar Rhenen. “Iedere avond komt er niet één, maar komen er zeker twee of zelfs drie topartiesten optreden,” zo verzekert Knoppert. “De hele avond is interessanter en duurt daardoor langer voor de bezoeker.”

Wat in ieder geval bekend mag worden gemaakt, is dat Gerard Joling en René Froger dit jaar zeker terugkomen. In de komende weken worden de vele overige namen bekend gemaakt waar volgens voorzitter Knoppert zeker publiek op afkomt. “De programmering gaat Rhenen verrassen. Ik durf het zelfs wat brutaler te noemen, maar het blijft voor het hele gezin. De Rijnweek is en blijft tenslotte een familie-evenement.”

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'