Rijnweek 2011 eindigt met geweldige slotavond

Geplaatst op: 10 juli 2011

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

De veertiende editie van de Rijnweek is gisteren afgesloten met een geweldig concert van grote artiesten tijdens ‘De vrienden van Rhenen live’. Robert Leroy, Waylon, Glennis Grace, Antje Monteiro, Lange Frans, New Timeless, Ruth Jacott en Xander de Buisonje gaven spectaculaire  optredens voor een Veerwei vol enthousiast publiek, bijgestaan door de Stefan Geusebroek Band.

De laatste zaterdagavond van Rijnweek 2011 werd gepresenteerd door Antje Monteiro, die deze avond vaste Rijnweek-presentator Frank Mortiers verving. Zij zong tevens het duet ‘Zing voor me’ met Lange Frans, wat luidkeels meegezongen werd door de duizenden bezoekers.

Monteiro vertelde na afloop dat ze het leuk vond de avond te presenteren en het niveau van het festival dit jaar erg hoog vond. “De Rijnweek is een fenomeen. Het leeft onder de mensen en ik voelde de energie van het publiek. Iedereen vindt het leuk hier op te treden. Ik heb niet zoveel met rap, maar wel een zwak voor Frans. En rap wordt hier zeker gerespecteerd, want iedereen zong mee.”

Met Lange Frans stond er dit jaar voor het eerst sinds het bestaan van de Rijnweek een rapper op het Rhenense podium. “Ik kende Rhenen en de Rijnweek eigenlijk niet, maar het is wel een gigantisch evenement zie ik. Vooraf werd er al druk getwitterd over wat ik moest zingen. Daarom zong ik ook ‘Het land van’. Ik vond het een eer om hier op te treden met Antje Monteiro en Glennis Grace. Ik hoop hier zeker terug te komen.”

Ook Glennis Grace vertelde graag in Rhenen terug te willen komen. Zij zong bekende hits waaronder het duet ‘New York’ met Lange Frans. “Alles wat gezegd werd over Rhenen klopt. Het is geweldig om hier op te treden.”

Voor Ruth Jacott was het de eerste keer dat ze op de Rijnweek stond. “Ik was al een paar jaar gevraagd, maar ik kon steeds niet,” vertelde ze na afloop van haar optreden. “Ik heb hier echt van genoten. De mensen hadden er echt zin in. De sfeer was geweldig en het is allemaal zo goed geregeld.”

Xander de Buisonje sloot Rijnweek 2011 af met een geweldig concert. Zijn ‘Hou me vast’ werd door iedere bezoeker meegezongen. Na afloop van zijn show knalde het vuurwerk en werd de avond afgesloten met een daverend applaus. ‘De vrienden van Rhenen live’ werd zo een groot succes.

“Echt fantastisch,” vertelde de zanger. “Ik ben hier vaker geweest en zal nooit vergeten dat hier in een repetitiehoek ooit 1500 man wachtte op mijn handtekening. Het publiek is heel warm. Het is supergeorganiseerd en volgens mij wordt het nog steeds professioneler. Dit was mijn laatste optreden voor mijn vakantie, maar hier kan ik wel even op teren. Rhenen is fantastisch.”

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'