Rijnpopfestival wordt weer groot feest

Geplaatst op: 2 mei 2011

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Rhenen –  Het Rijnpopfestival wordt ook dit jaar weer zoals vanouds gehouden op de vertrouwde dinsdagmiddag tijdens de Rijnweek. Op 5 juli 2011 van 13.00 tot 16.00 uur worden alle bezoekers vermaakt met optredens van grote artiesten. Wie er daadwerkelijk komen optreden is nog onbekend, maar dat het weer een groot feest gaat worden staat vast.

Het Rijnpopfestival is al jaren het hoogtepunt van met name bezoekers met een verstandelijke beperking en heeft een speciale plek binnen de Rijnweek. Annemiek Witters is voorzitter van de Commissie Rijnpop en is samen met de overige commissieleden Lilian Ferwerda en Lily Kroon druk bezig met de voorbereidingen. Zij proberen dit jaar nog meer bezoekers naar het Rijnpopfestival te krijgen.

Witters: “De dagbestedingsinstellingen worden nu meer aangeschreven. Daarom zijn de tijden van de middag ook aangepast, zodat deze overeenkomen met de tijden van dagactiviteiten in zorginstellingen. We hopen dat daardoor meer mensen kunnen komen met begeleiding.”

Volgens Witters leven veel mensen toe naar het jaarlijks terugkerende evenement. “Er zijn mensen die hier al vanaf het eerste jaar komen,” vertelt Witters. “Het is altijd geweldig leuk. Mensen lopen te hossen en gaan helemaal uit hun dak. Sommigen kleden zich er speciaal op met een hoedje of petje en bieden zelfs aan om te helpen.”

Het Rijnpopfestival is zoals ieder jaar gratis toegankelijk voor iedereen, met of zonder verstandelijke of lichamelijke beperking. “Er komen zeker weer enthousiaste artiesten, geschikt voor een breed publiek,” aldus Witters. “Het moet dan ook gewoon weer een gezellig feest worden.”

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'