Rijnpop wederom groot succes

Geplaatst op: 12 juli 2019

Door: Rijnweek Rhenen

Foto: Lara van Gelderen

De Rijnweek is van en voor iedereen. In navolging van de ouderenmiddag was het woensdag tijd voor het jaarlijks terugkerende Rijnpop. De woensdagmiddag is speciaal ingericht om mensen met een beperking, letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten. Van heinde en verre kwamen bussen naar de Veerwei in Rhenen om de bezoekers af te zetten bij de traditioneel misschien wel gezelligste dag van het jaar.

Thomas Oudshoorn was de rode draad door Rijnpop. De zanger uit Mijdrecht vergaarde twee jaar geleden populariteit op de Rijnweek waar hij vorig jaar zelfs de hoofdact was. Vanaf toen is Thomas niet meer weg te denken uit de line-up en is hij een echte publiekslieveling geworden. De populariteit sinds zijn eerste optreden heeft invloed gehad op het aantal boekingen, maar gelukkig is dat nog wel te combineren met het werk in het magazijn ‘Van Walraven’ in zijn woonplaats Mijdrecht. Ondanks het feit dat Thomas al redelijk veel ervaring heeft als artiest, is hij toch een beetje zenuwachtig voor het optreden voor zoveel mensen. Ondanks de druk blijft de ontzettend vriendelijke en goedlachse Mijdrechtenaar koel en geeft aan er vooral van te genieten: “Hoe meer mensen aanwezig zijn, hoe meer mensen genieten en hoe meer mensen genieten, hoe meer ik geniet.” Tijdens het optreden wist Thomas zowel het publiek als zijn meegereisde ouders te verrassen. Tussen de nummers door vroeg de zanger zijn vader en moeder op het podium en bedankte zijn ouders voor de onvoorwaardelijke steun gedurende zijn leven en carrière. Thomas bezegelde het mooie en tevens emotionele moment met het nummer ‘Zij geloven in mij’, een variant op het nummer van Andre Hazes.

Dj Dennis mixte, praatte en grapte met ludieke en grappige outfits de gehele middag aan elkaar. Naast Dennis beschikten ook ‘de Havenzangers’ over een goede dosis humor. Het gezellige publiek ging los op de hits ‘Holiday’ en ‘In de hemel is geen bier. Dat laatste was er vanzelfsprekend op de Rijnpop ook niet, maar vakantie of in ieder geval het vakantie gevoel was er wel.

Hierna was het de beurt aan het duo Zus. Zoals de naam doet vermoeden zijn de twee meiden geen vreemden van elkaar. Het werd een spetterende act met zelfs verschillende primeurs voor de toeschouwers. De dames traden niet alleen voor de eerste keer op met danseressen, maar zongen ook voor de allereerste keer het nieuwe nummer ‘Zus en zo’. De nieuwe single is geschreven door niemand minder dan Bram Koning en Hans Aalbers die beide geen onbekende zijn in de muziekindustrie en zelfs voor onder andere André Hazes nummers hebben geschreven. De meiden uit het Brabantse Schijndel hebben ondanks de jonge leeftijd veel ervaring met het optreden voor mensen met een beperking en vinden het simpelweg geweldig; “De mensen zijn zo ontzettend vriendelijk en geven je een echt ‘Beyonce gevoel’. Het publiek maakt hartjes gebaren en geven handkusjes, voor die waardering doen we het.”

 Danny Heden, eveneens sfeermaker op de Veerwei, sluit zich daar vierkant bij aan; “het is zo’n vreselijk dankbaar publiek. Ik word overrompeld door verzoeken van verschillende goede doelen, maar het is gewoon niet haalbaar en realistisch om overal op in te gaan of überhaupt op te reageren. Ik betrap mezelf er wel op dat ik voor mensen met een beperking eerder tijd maak. Het is heerlijk om hier te staan.”

Uiteindelijk was het tijd voor de hoofdact. Zonder iets af te doen aan de geweldige optredens van de andere artiesten, is Jannes nog altijd dé publiekslieveling. Het optreden was zoals altijd feilloos en we konden een half uur genieten van de klassiekers, maar ook van een splinter nieuw nummer van zijn nieuwe album genaamd ‘Liever bij jou’.

De Koning der Piraten geeft aan het een voorrecht te vinden om op te treden tijdens de Rijnpop: “Ik zie het echt als een geluk en geschenk dat de mensen mij zo leuk vinden. Ik ben zo dankbaar dat ze mij zo mogen. Mensen met een beperking zijn de eerlijkste mensen die er zijn. Ze vinden je nou eenmaal leuk of niet leuk.”

Aan het einde van de middag maakte Jannes nog even tijd voor zijn grote fan Melvin. Melvin zijn grote wens was gefeliciteerd te worden door Jannes, maar gezien het strakke schema van vertrekkende bussen kwam het helaas niet tot een ontmoeting met zijn idool. Een videoboodschap van Jannes heeft Melvin alsnog zijn welverdiende verjaardagscadeau gebracht.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'