Rijnpop succes door publiek, artiesten en stralend weer

Geplaatst op: 9 juli 2013

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Het was vanmiddag weer genieten voor iedereen tijdens het Rijnpopfestival. Een enthousiast publiek, passende artiesten en stralend mooi weer waren de perfecte ingredienten om het jaarlijkse festival voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking weer tot een groot succes te maken.

Het Rijnpopfestival is een van de hoogtepunten van iedere editie van de Rijnweek. Het bestuur van het Rhenense festival vindt het belangrijk om een geweldige middag te organiseren voor deze doelgroep, waarvoor niets te min is. Met artiesten als Frans Duijts, Mulder & Mulder, Eric Dikeb, Henk Dissel, Johan en de Zideris Houseband was dat overduidelijk.

Zideris Houseband

De middag begon met de Zideris Houseband, die het enthousiaste publiek alvast opwarmde met vrolijke Nederlands- en Engelstalige muziek om mee te zingen. Opwarmen was echter niet nodig, aangezien de zon straalde en de temperatuur op het veld tot boven de vijfentwintig graden reikte. Gelukkig was er voor alle bezoekers voldoende frisdrank, fruit en snoep beschikbaar gesteld om enigszins af te koelen. Desondanks werd er al veel gedanst, gesprongen en gezongen. Het was zanger Johan die hierna het publiek vermaakte met veel meezingers.

Frans Duijts en Bas Merkus

De eerste grote artiest was er gelijk al een van formaat, Frans Duijts. Afgelopen zaterdag stond hij ook al op de Rijnweek en nu wederom op het Rijnpopfestival. Dat het voor Frans zelf ook bijzonder was, bleek wel toen hij het nummer ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ in duet zong met Bas Merkus. Bas won jaren geleden ‘Idols voor verstandelijk gehandicapten’ en was speciaal gevraagd om een duet te zingen met Frans Duijts. Bas deed dit met zo veel enthousiasme dat Frans er zelf haast niet meer tussenkwam tijdens het nummer. Later volgde ook nog een duet van Frans en Henk Dissel met het nummer ‘In Ons Cafe’. Ook na afloop van zijn optreden nam Frans nog alle tijd om zijn fans te voorzien van handtekeningen en foto’s. Frans meldde dat hij het ‘beregezellig’ vond en dat hij terug zou komen in Rhenen.

Henk Dissel was de volgende die het podium betrad. Ook hij was afgelopen zaterdag tijdens de openingsavond al op de Rijnweek aanwezig, maar kwam graag ook vandaag terug tijdens Rijnpop. Ook hij nam na zijn optreden alle tijd voor het uitdelen van handtekeningen en moest met menig bezoeker op de foto.

Polonaise met Mulder & Mulder

Ook Mulder & Mulder zijn graag geziene artiesten tijdens de Rijnweek en ook met name tijdens Rijnpop. Zij ontbraken dan deze middag ook niet en zorgden weer voor veel zingende, dansende en in polonaise lopende bezoekers. Met name Wesley Mulder had na afloop van het optreden nog veel tijd nodig om met vrijwel iedereen op de foto te gaan en/of een handtekening te geven. Veel bezoekers leken dan ook speciaal naar Rijnpop gekomen te zijn om hem te zien, horen en fotograferen.

Apres ski met De Pizzahut

Eric Dikeb had de eer om het Rijnpopfestival af te sluiten. In een snikhete Veerwei bracht hij zodoende toch nog de apres ski sfeer. Eric is natuurlijk vooral bekend van zijn hit De Pizzahut en deze bracht hij dan ook twee maal ten gehore. De hele Rijnweek deed het bijzondere dansje wat bij dit nummer hoort vrolijk mee. Het Rijnpopfestival werd hiermee afgesloten met alleen maar vrolijke gezichten bij alle bezoekers.

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'