Rijnpop 2012 wordt feest voor bezoeker

Geplaatst op: 6 juni 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Dinsdagmiddag 3 juli 2012 is de dag van het Rijnpopfestival tijdens de Rijnweek. Dit festival is tussen 13.00 en 16.00 uur wederom helemaal bedoeld om mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking een leuke middag te bezorgen met vrolijke muziek van bekende artiesten.

De drie dames van de commissie van het Rijnpopfestival, Annemiek Witters, Lilian Ferwerda en Lily Kroon, hebben er weer zin. En niet alleen zij, maar vooral ook de bezoekers. “De mensen leven hier absoluut naar toe,” vertelt Annemiek Witters, voorzitter van de organisatie van Rijnpop. “Veel bezoekers zijn echte, trouwe fans en komen hier al jaren met veel plezier.”

Passende artiesten

Voor deze vijftiende editie van de Rijnweek verzorgt Radio NL de artiesten. Zeker is dat het duo Mulder & Mulder optreed. Het is nog niet bekend wie er verder nog optreden, maar alle artiesten passen bij de doelgroep. “De bezoekers houden natuurlijk van Nederlandstalige muziek, zodat iedereen mee kan zingen,” aldus Witters. “Natuurlijk wordt dit speciaal georganiseerd voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, maar iedereen is welkom.”

De artiesten doen volgens Witters tijdens Rijnpop extra hun best doen om contact te krijgen en houden met het publiek. “De artiesten gaan toch anders met de bezoekers om en nemen ook na hun optredens de tijd voor hen om handtekeningen uit te delen of met ze op de foto te gaan. Soms worden sommige bezoekers door een artiest uitgenodigd om op het podium te komen.”

Geschikte tijden

Vorig jaar waren de tijden van het Rijnpopfestival voor het eerst tussen 13.00 en 16.00 uur en ook dit jaar is dat zo gebleven. “We merkten dat dit aansloeg, omdat meer mensen nu tot het eind konden blijven. Daarvoor liepen de tijden niet gelijk met de werktijden van de begeleiding, waardoor bezoekers helaas eerder naar huis moesten. Nu kan iedereen de hele middag blijven. We hopen natuurlijk wel dat het weer mooi wordt.”

Witters woont dichtbij het festivalterrein en wilde een aantal jaar geleden als inwoner van Rhenen ook meer betrokken zijn bij de Rhenense feestweek. “Ik wilde iets betekenen voor de Rijnweek en het Rijnpopfestval past het beste bij mij. Het is mooi om te zien hoe dankbaar de bezoekers ieder jaar weer zijn.”

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'