Rijnpop 2012 succesvol met veel carnaval/apres ski muziek

Geplaatst op: 3 juli 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Dinsdagmiddag 3 juli werd het tijdens de Rijnweek feest voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking op de Veerwei in Rhenen. Op het Rijnpopfestival traden speciaal voor hen namelijk Mulder en Mulder, Wesley Boes, de Alpenzusjes, Robby Ronalds en de Zware Jongens op.

De dinsdagmiddag van de Rijnweek is traditioneel de dag waarop een feestelijke middag georganiseerd wordt voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De Stichting Rijnweek vindt het belangrijk om hen jaarlijks in het zonnetje te zetten en met de artiesten van dit jaar en het aangename zomerweer gebeurde dat dit jaar ook nog eens letterlijk.

Het duo Mulder en Mulder was vorig jaar ook van de partij en behalve dat ze vanmiddag tijdens de editie van 2012 weer optraden, waren zij deze keer ook de presentatoren. De middag begon echter met een optreden van Wesley Boes. De sfeer kwam er met hem al goed in en de door hem gezongen bekende liederen werden door de bezoekers meegezongen.

Vervolgens werd de carnaval/apres ski stijl ingezet en dat zorgde voor veel meezingende en meedansende bezoekers. Met Robby Ronalds werd de middag vrolijk voortgezet, zeker toen hij zijn Hela Hola Tuthola inzette, waarbij het refrein luidkeels werd meegezongen en het publiek meehoste.

Met de Alpenzusjes kwam de apres ski sfeer nog meer in de Rhenense Veerwei. De polonaise ging dan ook door het hele veld. Hierna stapte het duo Mulder en Mulder over van de presentatie naar de zang. Ondanks de warmte en de sterke zon, bleef het publiek enthousiast mee klappen, zingen en dansen.

Als laatste optreden van de dag betraden de Zware Jongens het podium. Met veel vrolijke muziek met name door de bekende Jodeljump ging het publiek los. Het duo liet zien er zin in te hebben en nam de tijd om het publiek lang te vermaken. Rijnpopfestival 2012 werd zo een feest met veel carnaval en apres ski muziek die aansloeg bij alle bezoekers; een weg die hopelijk volgend jaar weer een even zo goed vervolg krijgt.

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'