Rijnkidz

Geplaatst op: 12 juli 2019

Door: Robert-Jan van Veen

Foto: Lara van Gelderen

Woensdagmiddag was het tijd voor de Rijnkidz. De middag speciaal ingericht voor kinderen van alle leeftijden tovert de Veerwei om in een speelparadijs met verschillende speeltoestellen, de Ouwehands Beestenbus en natuurlijk het Rijnweek podium met leuke optredens. 

De middag werd geopend met DJ Melvin. De 17-jarige Rhenenaar maakte vorig jaar zijn officiële debuut en had deze editie al de regie in handen op de Rijnkidz. Samen met Rogier de Avonturier verzorgden zij de dansjes op de Veerwei, maar ook die op het podium. Dansscholen ‘Dansemiek’ en ‘Fabulous Trisport’ voerden dansacts op met danseressen uit verschillende leeftijdscategorieën. De ene na de andere goed ingestudeerde act passeerde de revue waarbij zelfs de jongste danseressen het grote podium op durfden.

Voor de allerkleinste was er het optreden van de Bibaboerderij. Het programma dat dagelijks te zien is op RTL Telekids is immens populair bij de jonge bezoekers, maar stiekem ook bij de ouders die vrolijk meezongen en dansten met de bekende nummers van onder meer Bart de Boer en Bibi de Boerin. 

Eveneens zowel op RTL Telekids als de Rijnweek te zien, waren de drie feeën van Starz. Glitter, Magic en Glowy zorgden voor een betoverend optreden met liedjes en dansjes waardoor de bezoekers zich even in Sterrenland waanden. 

Tot slot was er de groep tieners met de even toepasselijke als hippe naam ‘Teenz’. De tieners bewezen over goede dansskillz te beschikken en eveneens ook nog eens goed te kunnen zingen. Het net nieuwe nummer ‘Squadgoals’ was een mooie afsluiting van een gezellige middag, die ondanks het matige weer op een hoop bezoekers kon rekenen. 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'