Ribrallyboten scheuren over de Rijn

Geplaatst op: 7 juli 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Vanmiddag kon iedereen ervaren hoe het is om met bijna 100 kilometer per uur over de Rijn te varen in een ribrallyboot. De organisatie van Offshore Rib Rally 785 had vier boten gereed staan voor bezoekers van de Rijnweek die wel eens een avontuurlijke tocht over de Rijn wilden maken.

Zaterdagmiddag 7 juli stonden er vier ribrally boten klaar aan de Loswal in Rhenen. Met deze boten worden er normaal gesproken races gehouden, maar nu kon iedere bezoeker deze bijzondere belevenis zelf ervaren. De snelheid, het stuiteren op de golven en het feit dat je in de boten staat, maken het een speciale ervaring voor iedere bezoeker. Ook vanaf de kant gezien zorgden de boten op de Rijn voor een mooi gezicht.

In totaal hebben een paar honderd mensen vandaag mogen ervaren hoe het voelt om met 90 tot 95 kilometer over de Rijn te varen. Het was voor iedereen goed vasthouden, want het blijft een racesport. Doordat er met vier boten gevaren werd, was er wat meer golfslag wat het effect van ribrallyboot varen extra speciaal maakt. Het mooie weer maakte dat iedereen met veel plezier hierop terugkeek.

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'