Regen deert succesvol Rijnpopfestival niet

Geplaatst op: 10 juli 2014

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – De vele regen die gisteren ook in Rhenen tijdens de Rijnweek viel, heeft de bezoekers amper gedeerd. Zoals ieder jaar vierden de enthousiaste bezoekers feest. Dit maal zowel op het veld als ook op de tribune in de VIP tent en zelfs af en toe op het podium. Wel zorgde de regen er voor dat het in de avond geprogrammeerde promsfestival geen doorgang kon vinden.

Door Sander van Tongeren

Het Rijnpopfestival is het jaarlijks terugkerende evenement, speciaal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het is oorspronkelijk een van de beweegredenen geweest voor het festival en is nog steeds een van de belangrijkste onderdelen voor de organisatie. Iedereen, van bezoeker en begeleder tot organisator en vrijwilliger doet zijn uiterste best om er een succes van te maken en dat lukte ook gisteren, ondanks de hevige regen.

Als VIP’s in de sponsortent

Vanweg de regen mochten de bezoekers gistermiddag plaatsnemen op de tribune in het sponsorpaviljoen, de plek waar normaal ’s avonds sponsoren van de Rijnweek zitten. Het net als altijd even enthousiaste publiek voelde zich even VIP’s tijdens Rijnpop en had zo perfect, en droog, zicht op het Rijnpoppodium. Echter ging menig bezoeker ook de Veerwei zelf in om daar te dansen, te zingen en feest te vieren.

Rijnpopband weer terug

Al voordat de eerste artiest op het podium stond, werd er gefeest op de muziek van de dj. De Rijnpopband mocht als eerste het podium betreden. De Rijnpopband is bekend onder het publiek, ten eerste omdat zij ook vorig jaar hier te vinden jaren, maar ook zeker omdat het vijftal uit echte Rhenenaren bestaat die in het dagelijkse leven beroepen in Rhenen uitoefenen zoals tand- en huisarts. De vijf leden mogen zich nu dan ook met recht ‘Rijnpopband’ noemen.

Publiek op het podium

In de sponsortent konden de bezoekers ondertussen genieten van een drankje, stukje fruit, snoep en zelfs een ijsje. Vervolgens betrad zangeres Shiela het podium. Doordat er een brug liep tussen Veerwei en podium, nodigde dit de bezoekers uit om ook het podium te betreden om daar mee te zingen en dansen tijdens het optreden van de Tielse zangeres. Het werd echter toch iets te druk op het podium, dus moesten zij later toch weer plaatsnemen voor de barrieres.

Twiedeliedie met Charlène

Na Shiela was het de eer aan Charlène om het feest voort te zetten. Al bij haar eerste nummer ging de polonaise door het veld en haar single ‘Twiedeliedie’ zorgde voor enthousiasme bij het publiek. Meer en meer mensen verdwenen uit de sponsortent om de optredens van dichtbij mee te maken en de karakteristieke Rijnpopsfeer was weer ruimschoots aanwezig in de Veerwei.

Weer op podium met One Two Trio

De afsluiter van de dag werd ten gehore gebracht door One Two Trio. Mocht de Veerwei een dak hebben gehad, dan ging dat er nu af. De bezoekers mochten weer op het podium plaatsnemen en die uitnodiging hoefde het drietal niet twee maal aan te bieden. One Two Trio introduceerde zelfs de ‘stilstaande polonaise’, maar stil blijven staan bleek toch moelijk op de vrolijke muziek van het trio. Zij zorgden er met veel passende liedjes voor dat het Rijnpopfestival feestelijk werd afgesloten en dat iedere bezoeker ondanks de regen toch een mooie middag had. Door weer en wind, Rijnpop is echt altijd garantie voor feest.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'