Record deelnemers Rijnweek Motortoertocht

Geplaatst op: 23 mei 2012

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – Ook de vijftiende editie van de Rijnweek start traditiegetrouw met de Motortoertocht. Nog nooit hebben zoveel motorrijders zich opgegeven voor deze motortocht en in zo’n korte tijd. En volgens de organisatoren belooft de tocht weer mooi te worden.

De Motortoertocht is op zaterdagochtend 30 juni 2012 de start van de Rijnweek voor de meer dan 230 rijders. “Het samen rijden is al mooi, maar voor ons begint het al als we allemaal verzamelen op de Veerweg,” vertelt Ronald Sierpermann, een van de organisatoren. “Als we daar allemaal staan, krijg je toch een familiegevoel. De toertocht tijdens de Rijnweek is altijd weer een speciale ontmoeting voor de deelnemers. Er ontstaan steeds meer clubjes van familie en vrienden uit de buurt.”

Rhenen kent volgens Siepermann veel motorrijders, maar de deelnemers komen van veel verder. “Ze komen over vandaan en sommigen doen al jaren mee. Veel verkiezen de motortoertocht boven een bezoek aan de TT. Het mooie is ook de diversiteit aan motoren en als motorliefhebber kijk je toch ook altijd met veel interesse naar de motor van je buurman.”

Mooie, rustige wegen

De route van meer dan 200 kilometer volgt zoals altijd met name de mooie, rustige binnendoorwegen met uitzicht en snelwegen worden vermeden. “We gaan de Betuwe door richting Zuid-Holland en rijden vooral veel polderwegen en over dijken, langs het water en ook door chique buurten,” aldus Siepermann. “In de route zitten ook veel bochten dus het wordt ook technisch rijden. Sommige wegen zijn zelfs zo smal dat je ook in een lijn achter elkaar moet rijden.”

De zes organisatoren van de Motortoertocht treden zelf op als voorrijders en hebben de route al een aantal maal verkend. Ook de dag ervoor rijdt een van hen de route al, zodat de deelnemers niet op de dag zelf voor verrassingen komen te staan. Zo wordt de toertocht perfect georganiseerd. Siepermann: “En natuurlijk staat er halverwege weer een geheel verzorgde lunch voor alle deelnemers te wachten.”

Twee weken nadat de inschrijving openging, was het maximale aantal deelnemers al bereikt. “Het ging vooral ook snel via sociale media en mond-tot-mondreclame,” zegt Siepermann. “Mensen kunnen zich nog wel aanmelden voor de reservelijst, want er vallen altijd nog wel een aantal deelnemers af.”

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'