PubQuiz tijdens de Rijnweek wordt steeds leuker!

Geplaatst op: 20 mei 2019

Door: Eric van der Sluis

Foto: Lara van Gelderen

 

Voor de vijfde keer wordt tijdens de Rijnweek 2019 de PubQuiz georganiseerd door PubQuiz Rhenen en Lionsclub de Grebbeleeuw. Het Rijnweek publiek lijkt nog lang niet moe te zijn van de jaarlijkse PubQuiz, nog voor de officiële aankondiging zijn ruim 75% van de kaarten verkocht.

“Het geheim van de PubQuiz van de Rijnweek is dat we er een jaar aan werken en alle vragen zelf bedenken” vertelt Reinoud Dirksen van de PubQuiz Rhenen. “We werken bijna een jaar lang aan de samenstelling van de 80 vragen voor de nieuwe editie van PubQuiz 2019 voor de Rijnweek. De meeste vragen ontstaan in de file, dan heb ik de meeste tijd om na te denken over grappige en gemene vragen. Elke mede-organisator van de PubQuiz heeft standaard een boekje en pen in de auto liggen. We hebben zelf erg veel plezier aan het samenstellen van grappige, dubbelzinnige en gemene vragen”.

“De rol van presentator tijdens de PubQuiz wordt jaarlijks complexer, de deelnemers vinden steeds een nieuwe manier om vals te spelen”. Vertelt Marijn van Dijkhuizen die naast de rol van mede-organisator van de PubQuiz tevens de presentatie voor zijn rekening neemt. “Op elke tafel tijdens de PubQuiz staat een vogelkooitje waar de deelnemers hun mobiele telefoon in moeten doen zodat ze geen vragen kunnen googlen, laatste editie hoorde ik steeds vaker Siri fluisteren tegen het vogelkooitje, Siri is de spraakgestuurde functie van een iphone waar je mondeling vragen kunt stellen aan je smartphone. Het spel tussen organisatie wordt steeds geraffineerder, spannender en leuker”.

Dit jaar staat de PubQuiz gepland op maandag 8 juli en de laatste kaarten hiervoor zijn te bestellen op www.pubquizrhenen.nl . Bij de PubQuiz tijdens de Rijnweek editie 2019 worden de opbrengsten wederom weggegeven aan regionale goede doelen zoals Bouwdorp, nieuwe bankjes bij de wandelroutes in Elst en de Ouderenmiddag van de Rijnweek.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'