Pubquiz Grebbeleeuw 

Geplaatst op: 9 juli 2019

Door: Robert-Jan van Veen

Foto: Lara van Gelderen

Op maandag 8 juli vond voor de vijfde maal de special edition van de Pubquiz van de Grebbeleeuw tijdens de Rijnweek plaats. De in 1991 opgerichte Lions Club zet zich geheel volgens traditie in voor meerdere goede doelen. De goede doelen zijn dit jaar Onky Donky, Mozaïek, Bouwdorp Rhenen en vereniging dorpsbelang Elst.  

Inhoudelijk wordt er geld opgehaald voor onder andere een waterput in Rhenen, bankjes langs een geliefde wandelroute voor ouderen in Elst en portofoons en EHBO-tassen voor de Bouwweek in Rhenen. Hiernaast is er nog een speciaal goed doel dat door Suze Korver in het leven is geroepen. Dit goede doel heeft zij opgericht na haar gevecht tegen een bacteriële infectie die een coma en amputatie van haar beide handen tot gevolg had. In haar vrije tijd houdt Suze van fietsen op een speciaal voor haar aangepaste fiets. Zo kan zij ondanks haar handicap nog steeds van haar hobby genieten. De insteek van haar goede doel is dat niet alleen Suze, maar zoveel mogelijk jongeren met een handicap een fiets krijgen waarmee zij uiteindelijk ook in staat zijn om lekker te fietsen.  

De verschillende groepen deelnemers maakten kans op mooie prijzen waaronder een fles wijn voor elk teamlid, een lunch voor het hele team en de hoofdprijs een heuse rondvaart inclusief een hapje en een drankje. Tot slot was er voor de laatst geëindigde een kist met appels.  

Er was voorafgaand, tijdens en na afloop sprake van gezond fanatisme bij de deelnemers. Conform officiële Pubquiz reglementen werden tussen de rondes door de goede antwoorden van de voorgaande rondes gedeeld. De stemming in de zaal lag logischerwijs aan het aantal goed beantwoorden vragen per team, maar het fanatisme sprak uit het geluidsniveau.  

 Ondanks het feit dat uiteindelijk de goede doelen de grote winnaar zijn, waren er ook winnaars op de vijfde editie van de Rijnweek Pubquiz. Team ‘Cunerara’ ging dit jaar met de hoofdprijs aan de haal en liet ‘Biertje 1’ en team ‘Secret of Our Success’ achter zich. Team ‘Glinsteren’ kreeg slechts een appeltje voor de dorst. 

 In totaal is er maar liefst €7500 opgehaald wat gelijkmatig over de vijf goede doelen verdeeld wordt. Al met al wederom een geslaagde avond! 

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'