Publiek geniet van Rijnpopfestival

Geplaatst op: 5 juli 2011

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Op het Rijnpopfestival van vanmiddag werd een gezellig feest gebouwd. De dinsdagmiddag van de Rijnweek staat traditioneel bekend als de middag speciaal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Bijna tweeduizend enthousiaste mensen wisten de weg naar de Veerwei te vinden.

Het programma zou beginnen om 13.00 uur, maar bij de artiesten was 14.00 uur binnen gekomen. Toen vrijwel iedereen gearriveerd was om 13.30 uur, besloot presentator Frank Mortiers het publiek vast op te warmen met enkele liedjes. Opwarmen was echter niet nodig gezien het mooie weer met een hoge temperatuur en een stralende zon.

Toen om 14.00 uur het daadwerkelijke programma begon met Marlane hadden veel bezoekers hun bij de ingang gekregen gele petje opgezet. De sfeer kwam er vervolgens goed in toen het duo Mulder & Mulder het podium betrad. Tijdens hun afsluitende lied werd ook de polonaise ingezet door het publiek. Na afloop van het optreden deelden vader en zoon Mulder nog uitgebreid handtekeningen uit en gingen zij met een ieder die het wilde op de foto. Zij gaven aan dat ze graag in Rhenen komen, omdat de Rijnweek een mooi festival is en het leeft bij het publiek.

Omdat Grad Damen zich vergist had in welke stad hij moest zijn, betrad eerst Peter Beense het podium. Het publiek liet zien dat het de liedjes van de Amsterdamse volkszanger kende en zong hierdoor goed mee. Na Peter Beense startte de inmiddels gearriveerde Grad Damen zijn optreden. Ook hierbij ging het publiek mee in de muziek.

Als laatste artiest van het festival trad Rene Schuurmans op. In de Veerwei werd de sfeer echt feestelijk, helemaal toen ook Peter Beense en Grad Damen alle tijd namen voor handtekeningen en foto’s. De goede sfeer en het schitterende weer zorgden zo voor een geweldig Rijnpopfestival.

Voor foto’s, klik hiernaast op ‘foto’s’

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'