Oudhollandse muziek en schlagers populair tijdens Ouderenmiddag

Geplaatst op: 11 juli 2014

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

RHENEN – De Ouderenmiddag was gistermiddag een groot succes. Het hele gastenpaviljoen zat vol en alle kaarten waren al weken uitverkocht. Met optredens van Dennie Christian, Charlène, Bart Juwett en Oud Bruin & Jong Belegen kon dat ook niet anders, ook al was het erg warm en benauwd voor de bezoekers. Desondanks werden de oudhollandse hits en Duitse schlagers door iedereen meegezongen.

Door: Sander van Tongeren

De 32e editie van de Ouderenmiddag werd dit jaar op de donderdag gehouden. Dit oudste onderdeel van de Rijnweek vond voorheen plaats op maandag, maar ook gistermiddag wisten genoeg bezoekers van 55 jaar en ouder de weg naar het gastenpaviljoen in de Veerwei te vinden. Zij konden de afgelopen weken gratis kaarten halen bij het VVV in Rhenen en dat gebeurde zo snel dat er binnen korte tijd geen kaarten meer over waren. De presentatie was deze middag in handen van Jarnoo.

Organisatie goed voorbereid

Het was in het sponsorpaviljoen erg benauwd. Gelukkig lagen er voor alle bezoekers flesjes water op de stoelen klaar. Ook de andere versnaperingen die traditioneel op de Ouderenmiddag gratis verkrijgbaar zijn, waren weer volop verkrijgbaar zoals koffie en andere drankjes, Grebbebrokken en niet in de laatste plaats de wederom overheerlijke slaatjes.

André van Duin?

Het eerste optreden van de Ouderenmiddag 2014 was van André van Duin. Tenminste, dat leek zo maar het bleek bij nader inzien een imitator en tevens goochelaar en buikspreker Bart Juwett. De bekende hits van de volkskomiek kwamen voorbij zoals ‘Het Pizzalied’ en ‘De Balletjes van de Koningin’ en de polonaise ging door de zaal met Van Duin voorop.

Mieke als verrassing

Na een goochelact en buikspreekact van Juwett kwam Dennie Christian al even op het podium. Als verrassing voor ook hem zelf was er een korte hereniging voor hem met zangeres Mieke. Het publiek zong zelfs voor beiden ‘Lang zullen ze leven’ en beiden zongen al vast een paar nummers, maar Dennie zou later op de middag terug komen. Het was eerst de beurt aan zangeres Charlène.

Oudhollandse meezingers

Na Charlène trad het Rhenense smartlappenkoor Jong Bruin & Oud Belegen op. Ook vorig jaar waren zij tijdens de Ouderenmiddag van de partij en het bleek dat ook veel bezoekers voor hen waren gekomen, want meerdere malen werd voor aanvang van de middag door bezoekers gevraagd of het koor er ook deze editie weer bij was. Gelukkig waren zij dat en de oudhollandse muziek werd dan ook luidkeels meegezongen.

Hits en schlagers met Dennie Christian

Na een korte pauze was het dan echt tijd voor het hoogtepunt van de Ouderenmiddag 2014, het optreden van Dennie Christian. De polonaise ging tijdens zijn medley door de zaal en het hele publiek kende zijn repertoire nog van vroeger en zelfs zijn Duitse schlagers werden uit volle borst meegezongen. Wie kon, danste hierbij of klapte in zijn of haar handen. Zo eindigde de Ouderenmiddag als een van de hoogtepunten van Rijnweek 2014.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'