Ouderenmiddag klassieker op de Rijnweek  

Geplaatst op: 9 juli 2019

Door: Robert-Jan van Veen

Foto: Lara van Gelderen

Net als voorgaande jaren was dit jaar de traditionele ouderenmiddag een groot succes. Het jaarlijks terugkerend evenement in het sponsorpaviljoen leeft bij de ouderen in de regio. Er waren ruim 600 kaarten beschikbaar waarvan er 150 door de Rijnweek aan nabijgelegen verzorgingshuizen werden uitgedeeld. Deze ouderen werden met bussen van Betuwe-express opgehaald en weer teruggebracht. De overige 450 kaarten ging in slechts zeven minuten over de toonbank bij de plaatselijke VVV. “Een indicatie dat het ongekend populair is bij de ouderen” aldus Henk Knoppert. “Ik was al rond 12 uur in de VIP-tent en toen zaten er al ruim honderd ouderen. Nog een bevestiging van hoe het leeft bij de mensen en hoe men ernaar uitkijkt”.  

De middag werd geopend door Oud Bruin en Jong Belegen. Het Rhenens orkest werd gevolgd door een treffende toespraak van Simone Veldboer, wethouder van de gemeente Rhenen die onder andere belast is met de ouderenzorg. 

“Het is rijkdom in onze gemeente dat we deze ouderenmiddag kunnen organiseren en een bewijs van hoe groot onze intentie is om het met elkaar goed te hebben. We moeten het met elkaar doen; deze feestmiddag en überhaupt de Rijnweek zijn daar een mooi voorbeeld van.” Aldus Simone Veldboer.  

Aansluitend op de mooie woorden van de wethouder en de opening van Oud Bruin en Jong Belegen, kwam het onder Thomas Oudshoorn direct tot de polonaise die de ouderen voor de eerste keer van de stoel afkreeg. Na Thomas nam Jürgen Jonkers, de look a like Frans Bauer, het stokje over en scoorde onder andere met de klassiekers van Frans Bauer die nog altijd populair zijn bij de bezoekers.  

Op zijn beurt toverde Stef Ekkel het sponsorpaviljoen om tot een gigantische woonboot die ditmaal niet onder liep met water, maar gevuld was met een goede sfeer.  

Hierna was het de beurt aan ‘die Supertolle’. De dames deden hun naam eer aan en maakten er geheel in verwachting een super leuke voorstelling van. Eén van de ouderen meende zelfs te weten waar die Supertolle uiteindelijk hun oude dag zullen doorbrengen: “die Supertollekamp natuurlijk!” 

Als laatste verrassing waren ook Klaas van Kruistum en Emma Wortelboer aanwezig voor een uitzending van Klaas Kan Alles, dat op de KRO-NCRV wordt uitgezonden. Zo worden veel ouderen niet alleen in het zonnetje, maar wie weet ook op de beeldbuis gezet.  

De interim voorzitter van de Rijnweek Peter van der Jagt spreekt van een geslaagde middag: “Als vrijwilliger is het mij om de ouderendag en bijvoorbeeld Rijnpop te doen. Het is zo’n ontzettend dankbare doelgroep, daar doe je het echt voor”. Ondanks een wederom succesvolle editie gaat er volgend jaar wellicht wel iets veranderen “wat mij betreft komen er volgend jaar nòg betere artiesten”. 

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'