Ouderenmiddag en oecumenische viering

Geplaatst op: 19 juni 2013

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Op de maandag en zondag tijdens de Rijnweek is de Veerwei rustiger dan normaal. Twee bijzondere evenementen worden dan namelijk in het gastenpaviljoen gehouden. Op zondag 7 juli is er om 11.00 uur de oecumenische viering en op maandag 8 juli staat traditioneel vanaf 13.30 uur de Ouderenmiddag op het programma.

Volgens voorzitter van de Rijnweek Henk Knoppert is de Ouderenmiddag iets om naar uit te kijken. “We vinden het belangrijk dat de ouderen een middag hebben die speciaal voor hun is. We weten dat bezoekers hier naar toe leven. Het is hun jaarlijkse uitje. En dat al meer dan 30 jaar.”

Jannes weer terug

Met de optredens moet het ook dit jaar wel goed komen. Met Jannes, Grad Damen, Rutger van Barneveld en het Rhenense koor Oud Bruin Jong Belegen zal er weer voldoende meegezongen en gedanst worden. Wie zich nog de editie van de Ouderenmiddag in 2011 herinnert met het optreden van Jannes, weet dat het ook dit jaar zeker weer druk gaat worden. Iedere inwoner van de gemeente Rhenen ouder dan 55 jaar kan een gratis kaart ophalen bij het VVV in Rhenen, maar er is wel een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus vol is vol.

’10 keer van harte’

Op zondag staat de Rijnweek traditioneel in teken van de oecumenische viering. Deze bijzondere kerkdienst is voor iedereen, gelovig of niet-gelovig, en trekt jaarlijks vele bezoekers. Er is voor deze editie gekozen voor het thema ’10 keer van harte’. Het is namelijk de tiende editie van deze feestelijke viering.

Tijdens de oecumenische viering wordt het getal ’10’ onder de loep genomen. 10 geboden, 10 woorden, 10 kansen; volgens de organisatie valt er genoeg te vertellen, raden, verkennen en zingen over het getal. De viering belooft daarmee een ontdekkingstocht te worden met een als vanouds gastvrij karakter voor iedereen.

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'