Ouderenmiddag 2013 groot feest

Geplaatst op: 8 juli 2013

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Vanmiddag was het sponsorpaviljoen weer afgeladen vol met een enthousiast publiek vanwege de Ouderenmiddag tijdens Rijnweek 2103. Met artiesten als Jannes, Grad Damen, Rutger van Barneveld en het smartlappenkoor Oud Bruin en Jong Belegen kon dat natuurlijk ook niet anders. De polonaise ging dan ook veelvuldig door de zaal, alle handjes gingen de lucht in en er werd luidkeels meegezongen.

Dat het druk zou worden met deze editie van de Ouderenmiddag, was al weken geleden bekend. Er kon door iedereen van 55 jaar en ouder een gratis kaart opgehaald worden bij het VVV in Rhenen en het duurde slechts een week voor alle kaarten uitverkocht waren. De garantie voor een topmiddag werd toen al gelegd.

Oud Bruin en Jong Belegen

Het Rhenense smartlappenkoor Oud Bruin en Jong Belegen mocht deze middag om 13.30 uur de spits afbijten. Het lokaal bekende koor zong veel meezingers en kreeg veel bijval door het publiek. Het enthousiasme bij de bezoekers zat er al snel in, want de eerste dansjes werden snel gemaakt. Het was vervolgens de Rhenense wethouder Henk Klein Kranenburg die de Ouderenmiddag 2013 officieel mocht openen en hij bedankte iedereen die deze bijzondere middag elk jaar weer mogelijk maakt.

Bekend terrein voor Jannes

De eerste echte artiest was er gelijk een van formaat en voor iedereen een feest van herkenning. Net als twee jaar geleden stond Jannes op de Ouderenmiddag. Nog nooit was er zo veel feest tijdens de Ouderenmiddag als toen in 2011, maar dat werd vanmiddag direct geëvenaard. Bij het eerste nummer van Jannes ging de polonaise al door de hele zaal en deze werd slechts af en toe onderbroken bij een langzamer nummer. Wel werd dit dan goed gemaakt door dansen of het in de handen meeklappen of zwaaiend in de lucht. Het was duidelijk dat veel bezoekers er twee jaar geleden ook al bij waren en ook voor Jannes bleek deze Ouderenmiddag een feest van herkenning.

Welbekende slaatjes

Na het optreden van Jannes werd een korte pauze gehouden, waar iedere bezoeker getrakteerd werd op thee, koffie of wat anders en natuurlijk een lekker slaatje, beschikbaar gesteld door Snackbar Colijn. Even rust in de beentjes en handjes voor alle bezoekers, want na ruim een kwartier zou het feest weer verder losbarsten.

Grad Damen ook weer terug

Het was zanger Grad Damen die na de pauze als eerste het publiek weer vermaakte met zijn optreden. Ook Grad Damen was eerder in Rhenen geweest en hij gaf aan het nu extra bijzonder te vinden op de Ouderenmiddag te staan. Net als Jannes is ook hij aanstaande vrijdag wederom terug in Rhenen tijdens de Hollandse avond. Ook dan zal het weer feesten worden, zoals het ook vanmiddag werd met tijdens zijn optreden.

Rutger van Barneveld sluit af

Smartlappenkoor Oud Bruin en Jong Belegen kwam toen weer terug voor een aantal meezingers en zelfs presentator Frank Mortiers zong mee met het oer-Rhenense nummer “Schatje van een stadje”. Het was vervolgens Rutger van Barneveld die de Ouderenmiddag 2013 feestelijk afsloot met veel bekende covers die door iedereen meegezongen werden. De Ouderenmiddag werd daardoor van begin tot een eind een groot succes.

 

 

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'