Oecumenische viering voor tiende keer van harte

Geplaatst op: 7 juli 2013

Door: Rijnweek

Foto: Saskia Zeller

Het sponsorpaviljoen zat vanochtend weer helemaal vol met een enthousiaste menigte. Meer dan 500 mensen hadden de weg naar de sponsortent in de Rhenense Veerwei gevonden voor de traditionele oecumenische viering. Het was wederom een bijzondere viering, niet in de minste plaats omdat het vanwege de tiende editie een jubileum betrof. 

De oecumenische viering is de traditionele bijeenkomst waarbij verbroedering voorop staat tussen mensen met een protestantse, katholieke en zelfs niet gelovige achtergrond. Speciaal ter ere van de tiende editie was er rekening gehouden met het thema, namelijk ’10 keer van harte’. Tijdens de dienst gingen pastor Guido Dieteren en dominee Inge de Jong in op het getal 10, een getal wat diverse keren terugkomt in de Bijbel, bijvoorbeeld met de tien geboden.

Eerdere edities

In het begin van de viering werden een aantal momenten van eerdere edities benoemd die sinds het begin van de oecumenische viering tijdens de Rijnweek indruk hadden gemaakt, zoals de allereerste viering in 2004 toen het maar de vraag was hoeveel mensen zouden komen en hoe pastor Dieteren een aantal jaren geleden de dienst letterlijk binnen vaarde in een boot op wielen.

Liefde

Centraal tijdens deze tiende oecumenische viering stond ook liefde. Een samenspel tussen dominee De Jong en pastor Dieteren toonde hoe liefde in en bij mensen te installeren is met de computer als vergelijkingsmateriaal.

Ondersteund door muziek door muziekvereniging Ons Genoegen uit Rhenen en het R.K. Salvatorkoor uit Veenendaal werd de jubileumeditie van de oecumenische viering een groot succes. Na afloop werd er door iedereen nog lang over nagepraat in het sponsorpaviljoen onder het genot van koffie, thee of limonade en Grebbebrokken van Bakkerij Van Toor.

 

 

 

 

© Copyright 2022 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'